torstai 24. lokakuuta 2013

Joulumusiikki on päästetty kahleistaan

O-ou, tästä se taas todella lähtee. Minulla on yleensä ollut sääntönsä se, etten kuuntele joululauluja kuin vasta lokakuun alkupuolella olevan syntymäpäiväni jälkeen. Tänä vuonna raajaa tuli venytettyä vielä pidemmälle ihan sattumalta.

Nyt kuitenkin eksyin Spotifyn ja Youtuben "kielletylle puolelle". Tunnelmointi saa luvan alkaa.

Tänäkin vuonna tiedossa on uusia joululevyjä. Kotimaisilta artisteilta joululevyt on tiedossa ainakin sykähdyttävän kaunisääniseltä Johnna Kurkelalta ja vastapainona legendaariselta, käheämmän ja varttuneemman äänen omistavalta Paula Koivuniemeltä. On muuten Paulan ensimmäinen joululevy koskaan, ei uskoisi noinkin pitkän uran aikana siltä tähän asti välttyneen. Nämä levyt ilmestyvät 15.11.


Joululevy on tulossa myös a cappella-ryhmä Club for Fivelta. Itse pidän joululauluista kovasti moniäänisenä, mutta toivon, että Club for Five ei tällä 8.11. julkaistavalla levyllä tyylittele liikaa. Kun on kyse perinteisistä lauluista, niin liian erilaiselta kuulostava versio on ainkin itselleni yleensä liian sitkeä pala, jolloin ne jäävät kuuntelematta. Olen toiveikas, koska levyä on kuvattu pelkistetyksi. Hauska pieni sattuma muuten on, että sekä Johanna Kurkelan että Club for Fiven levyillä on myös kappalle "Prinsessalle", joka ei varsinaisesti joululaulu ole.


Oman kortensa kekoon ovat kantamassa myös söpö teinitähti Isaac Elliot sekä Olli Lindholm. Jälkimmäinen ei itseäni kiehdo yhtään laulajana, mutta samalla olen hankalan dilemman edessä, koska hänen levynsä on sanoittanut Vexi Salmi, jonka lyriikat ovat aina olleet hienoja. Eih, pitääkö tässä ihan sen vuoksi kuunnella Yö-solistia? Voisiko en äänen jotenkin muuttaa tietokoneella?

Ulkomaisista artisteista kiinnostavimmat joulujulkaisut tulevat mielestäni r'n'b-tähti Mary J. Bligelta ja popimmalta Kelly Clarksonilta. Erityisesti Maryn tumma ääni on mieleeni. Levy on itseasiassa jo ilmestynyt ja sillä on mukana myös useampia ei-joululauluja, kuten Sound of Musicista tuttu My Favourite Things. Hyvin istuvat kuitenkin joululaulujen lomaan tunnelmaltaan.


Nyt lokakuun alussa on ilmestynyt myös kokoelma vuosi sitten kuolleen legendaarisen Mr. Christmas Andy Willaimsin joululevytyksistä 50-70-luvuilta. Andy Williamsin lauluja ovat varmasti kuulleet kaikki tietämättäänkin. Andy muistetaankin erityisesti näistä nykyisin ah, niin retroista jouluohjelmistaan.4 kommenttia:

 1. ...minähän kuuntelin heti laulut, vaikka oon jo kyllä- tunnustan viilistelly juutupessa jo tovin. Ekaksi kuuntelin Kantolan Enkelikellot ja siitä se lähti :) kutkuttavaa joulun odotusta Kiisa Päivi pohjosesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne! Tuo Enkelikellothan on tosiaan toiminut myös tämän blogin nimen innoittajana.

   Poista
 2. Ihana Johanna Kurkela <3, olen kauan odottanut, että häneltä saataisiin levyllinen joulumusiikkia! Olen samoilla linjoilla myös Olli Lindholmista, en haluais joutua jouluani hänen äänellään täyttämään :P. Blogisi on jälleen osana jouluvalmistelujani, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, hyvä postaus nyt tiedän mitä kuunnella spotifystä ;)

  VastaaPoista