torstai 22. joulukuuta 2016

Joulun kukkia ja joulukalenterin 22. luukku

Ehdinpäs väkertää tänään oman jouluistutukseni. Omaan jouluuni kuuluu aina hyasintit, sillä niiden tuoksu tuo minulle joulutunnelman. Viime vuosina olen valinnut aina valkoisia hyasintteja, sillä vaikka tuoksua rakastankin, on se joskus melkein liiankin voimakas. Valkoisissa hyasinteissa tuoksu on miedoin, sen jälkeen vaaleanpunaisissa ja sinisissä sitten voimmakkain.


En halunnut istutukseeni liikaa krääsää, joten somistin sen ihan vain sammalella, katinliekolla ja lumisprayllä kästellyillä koiranputkilla. Koiranputkistatuli varsin kivan näköisiä, tosin olisin halunnut lumisuutta hiukan enemmän, mutta spraypurkki lopetti yhteistyön liian varhain. Sammalella on sellainen merkityksellisyys, että töin sen kesällä mökkisaarestamme erästä puutarhaprojektia varten, joka jäikin tekemättä. Sammal on kuitenkin sääilynyt muovipurkissa puolisen vuotta täysin hyvänä. On se ihmekasvi.


 Näitä jouluistutuksia olenkin päässyt tekemään tänä vuonna enemmänkin, sillä pakersimme niiden parissa pri koulupäivää puutarha-alan opinnoissani.

Pahoittelut kuvien laadusta. Kasvihuonella kuvaaminen on valaistuksen erikoisuuden vuoksi aika haastavaa.
Lisäksi teimme koulussa asetelmia myyjäisiin, jotka järjestettiin joulukuun alussa. Saimme ohjeeksi sen, että työt saisivat olla hieman jo jouluisia, mutta eivät liikaa. Ei siis tonttuja ja poroja, vaan modernimpaa ja tyylikkäämpää joulun häivähdystä. Tästä siis vinkkinä muillekin - kotiin hankittava tai vaikka muistamisena annettu joulukukka voi sen ainaisen joulutähden sijaan olla myös sieneen tehty leikkokukka-asetelma. Kunhan veden lisäämisen muistaa, säilyy asetelma kauniina varmasti pyhien yli.---

Touko vähän suree sitä, että viime aikojen lämpötilat ovat sulattaneet ne vähät lumet myös täältä Pohjanmaalta. Tonttu yrittää kovasti houkutella lunta tänne ennen joulua aika suorasukaisilla vinkeillä, mutta hieman näyttää nyt siltä, että saamme uutta lunta aikaisintaan aattona, jos lämpötila putoaa tarpeeksi alas. Muuten tulee olemaan ikävä kyllä aika vetinen meno. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti