tiistai 4. marraskuuta 2014

Stockmannin joulu - Se aika vuodesta

Minulle loppusyksyn odotetuin hetki on jo tunnetusti se, kun Helsingin keskustan jouluosasto avautuu. Tänä vuonna olin ottanut jo etukäteen selvä, koska tuo onnenpäivä on, sillä viime vuonna osasto oli ehtinyt olla salaa auki jo lähes viikon, ennen kuin hoksasin virheeni.

Niinpä sunnuntaina olin hyvissä ajoin paikalla. Eipä olisi tämä piristysruiske voinut tulla parempaan saumaan, kun ulkona on jo ties kuinka monetta päivää perinteisen marrasskuinen keli, joka tuo väistämättä mieleen märän, harmaan villasukan. En ollut taaskaan pysyä nahoissani, joten kuvia on paljon ja kaikkien laatu ei ole priimaa kännykkäkameran ja valaistuksen rajoituksista johtuen. Olipa taas homma, mutta may I present: poimintani Stockan joulupuodista.

Stockmann luottaa näemmä edelleen punaisten sydänten teemaan. Koskahan nämä vaihdetaan?


 Tein melkein heti osastolle saapuessani iloisen havainnon: sitä parjaamaani jenkkityylistä sirkusväritystä ja megalomaanista kimallusta oli selkeästi aiempia vuosia vähemmän. Hurraa, trendit ovat vaihtumassa tai suomalaisten makuun vastataan nyt paremmin. Toki kimalluksella kuorrutettuja koristeita löytyi edelleen, mutta ne eivät pistäneet samalla lailla silmään. Joko glitter on vaihtunut vähemmän hyökkäävämpään säihkeeseen tai sitten sitä ei noteerannut samalla lailla, kun se ei iskenyt silmiin joka puolelta.

Sen sijaan tämän vuoden vahva tunnusmerkki oli vanhanaikainen glamour. Kimallusta ja hohdetta oli haettu selkeästi jalokivistä, kristalleista, helmistä, kullasta ja hopeasta.

Helmi- ja timanttilumihiutaleet olivat ihastuttavia.

Vintage-henkeä oli haettu myös väreillä ja materiaaleilla. Jalometallitkin oli useissa esineissä ns. vanhaa kultaa ja hopeaa eli vähän kuluneen ja himmeämmän näköistä. Murrettuja pastelleja, jalokivivärejä ja elohopealasia näkyi myös paljon. Tykkään!

Nämä olivat yksiä suosikkejani. Kuusenkoristeissa näkyi paljon myös tuota vanhanaikaista pisaramaista mallia.

Myös tämän hyllyn värimaailma viehätti.
Vanhaa kultaa ja pronssia.

Huurteinen oliivi ja persikka olivat uusia jouluvärejä minulle, mutta toimii yllättävän hyvin.



Tietysti myös muita värimaailmoja löytyi  lumenvalkeasta, puna-valkoisesta ja mustasta niihin räikeimpiin sirkusväreihin.

Nuo hillitysti kimaltavat terälehtipallot olivat todella kauniita.

Itämaisempaa henkeä.


 Yksi tämän vuoden hiteistä on näköjään myös kirkkaat pallot, joissa on jotain sisällä höyhenistä tekolumeen eli styroxpalloihin. Sinänsä ihan hauska ajatus, mutta ihan joka esineen kohdalla se ei toimi, sillä sisältö valahtaa helposti pallon pohjalle. Kirkkaita palloja löytyi myös erilaisilla pintakuvioilla. Oma ongelmani näiden suhteen on se, että läpinäkyvä pallo ei mielestäni näytä juuri miltään, jos sisältö tai kuviot eivät erotu tarpeeksi.

Näistä tulee kovasti mieleen Harry Potter.
 Eläinhahmojakin oli mielestäni vähemmän kuin viime vuonna. Useimmat tämän vuoden eläimistäkin olivat hyvin tyyliteltyjä ja vähän hölmöjäkin.

Trendipöllöjä. Huomatkaa taas kirkas pallo, jossa pöllöt ovat sisällä.
Näistä pelkistetyn graafisista hahmoista pidän. Aivan kuin olisin nähnyt vastaavia jossain muuallakin.
Pöllöt ja puput sulassa sovussa, koko touhuun kyllästynyt koira ja lounastavat jääkarhut.
Jouluosastoa oli muuten laajennettu hieman. Herkut oli siirretty Argoshallin ja lamppuosaston viereen. Koristepuolelle oli näin saatu enemmän tilaa ja siellä olikin ripustettavien koristeiden lisäksi aiempaa enemmän esimerkiksi pöytä- ja seinäkoristeita. Nämä olivat minun suosikkini, kuinka yllättävää tällaiselta puihin ja oksiin sekä "poroeläimiin" viehättyneeltä.


Ja kuten tapoihini kuuluu, bongailin kaikkien kauniiden koristeiden seasta myös ne anti-suosikkini. Tänäkään vuonna ei julistettu takavuosien lasiselle hylje/mursu-kuusenkoristeen voittajaa, mutta muita outouksia löytyi. Ykkösenä hiukan pikkutuhman oloinen pingviini cocktail-kylvyssä. (Tai sitten tämä on vain minun mielessäni, mutta onhan tuo nyt vähän burleski-henkinen ratkaisu)
Pakastemansikka on ollut esillä ennenkin, mutta aina vain se jaksaa kummastuttaa. Itse en liitä mansikkaa millään lailla jouluun ja ainakin nuo mansikat näyttävät mielestän enemmän homeisilta kuin huurteisilta. Kunniamaininnat menevät kullankimaltavalle saappaalle sekä hiukan pirullisen näköisille tontuille, jotka muuten näyttävät enemmänkin puutarhatontuilta.



Miltäs näyttää? Oletteko te päässeet hengästymään Stockmannin valikoimista? Mitkä tyylit tai esineet ovat omat suosikkinne? 






11 kommenttia:

  1. Oi, oi ihanuutta! En malta odottaa, että pääsen itse paikan päälle katsomaan.
    Omat suosikkini näistä esim. nuo vanhojen aikojen tyylikkyyttä edustavat koristeet sekä nuo hopeiset tähdet ja hopea/mustat kuusenpallot. Niin, ja todellakin sinne inhokkiosastolle menee nuo "pakaste/home" mansikat.. huh, huh ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vintage mielytti kyllä omaakin silmää. Niissä on sopivasti hohdetta.

      Poista
  2. Voi kiitos tästä!! Itse pääsen ihastelemaan stokkan joulua joulukun alussa :)

    VastaaPoista
  3. Voi että! Juuri tänään töissä mietimme, että koska Stokkan joulu on avautunut...Tuonnehan on päästävä mitä pikimmiten. Siellä on aivan ihana vain kuljeskella ja fiilistellä. :)

    Milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ja minulle pointti on se, että saan mennä tuonne yksin ilman mitään häiriötekijöitä.

      Poista
  4. Ihania juttuja, noi kengät on ehkä vähän överit :D.

    Mä en oo käynyt vuosiin joulun aikaan Stockmannilla, Oulussa kävin joskus mutta siitä on tosi kauan. Nykyään ei Stockannia ihan lähellä ole joten ei tuu usein käytyä.

    Jotain joulukoristeita pitäisi käydä ostamassa, mulla on ollut viime vuodesta asti valkoinen joulukuusi odottamassa paketissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa valikoimistahan löytyy myös Stockan nettikaupasta. Jos muuttaisin pois Stockan läheltä, niin yksi suurimmista murheista olisi varmasti tämän joulunalusperinteen menettäminen.

      Poista
  5. Ai että, pakkohan tuonne olisi päästä ihan livenä hypistelemään! Mutta kiitos makupaloista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosa on tosiaan vasta murto-osa. Paikan päällä on paljon enemmän ja kaikki näkee yksityiskohtaisemmin.

      Poista
  6. Vitsit, onpa hienoja koristeita kaikki. Erityisesti mielyttivät pallot, joissa tähtikuvio :) Pitääkin suunnata Stockmannille viikonloppuna.

    VastaaPoista
  7. Nämä sun koristebongaukset on aina ihan huippuja! :D
    Siis viehätyin kauniista koristeista, mutta nämä karmeat bongaukset on aina ihan parhaita! Harrastan samaa itsekin :D

    VastaaPoista