tiistai 25. lokakuuta 2016

Joulumusiikkikausi on avattua - Levyarviossa A Pentatonix Christmas

Yleensä minulla on sellainen sääntö, että joulumusiikkia ei kuunnella ennen marraskuuta. Nyt kuitenkin tämän päivän lumi- ja räntäsateen innoittaman päätin tehdä muutaman päivän poikkeuksen, kun huomasin a cappella-yhtye Pentatonixin julkaisseen uuden joululevynsä, A Pentatonix Christmas.


Pentatonix on taitava ryhmä, mutta a cappella on minun suhteeni aina vähän hit or miss -asemassa. Pidän perinteisemmästä tyylistä, mutta väsyn liikaan kikkailuun nopeasti. Tällä uudella levyllä kikkailaan äänillä aika paljon, joten minut tämä jättää ikävä kyllä vähän kylmäksi. Iloinen ja uudenaikainen tunnelma kyllä sopii näin etukäteen nautittavaksi, jos sitä varsinaista joulumusiikkikautta ei vielä malta aloittaa. Esimerkiksi afrikkalaisen perinnemusiikin rytmeille kumartava O Come, All Ye Faithful toimii omalla tavallaan, mutta se jouluisuus vähän kärsii. Ja omanlainen klassikkonsa Hallelujah soi äärimmäisen, suorastaan pakahduttavan kauniisti, mutta ei se kyllä joululaulu ole.

Omaan mieleeni oli enemmän viime vuonna julkaistu tunnelmallisempi That's Christmas to Me. Aiempi levy oli myös pidempi, mistä tuli vähän mieleen, että onko tämän vuoden markkinoille raapaistu kasaan vain jotain yli jääneitä kappaleita. Olisipa uudellakin levyllä vähän enemmän materiaalia ja variointia.

2 kommenttia:

  1. Aivan sama homma täällä,nyt jo hiukka joulumusiikkia silloin tällöin kuuntelen.

    VastaaPoista
  2. Haha, ajatuksesi joululaulujen kuuntelusta kuulostavat ihan omiltani. :D Ja myös a cappella -tyylistä. En ole tuotakaan levyä kuullut, mutta voisinpa katsastaa kun tässä on käynnissä tämä pehmeä lasku uudempien ja triviaalimpien laulujen kautta iki-ihaniin suosikkeihin. :D

    VastaaPoista