sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Joulua Stockmannilla

Vihdoinkin sain haalittua aikaa kuroa tämän perinteisen postauksen kasaan. Stockmannin jouluosastolla tuli vierailtua jo pari viikkoa sitten, mutta opintojen ja muiden kiireiden takia oli vaikea istua alas kuvia käsittelemään ja kirjoittamaan. 

Tänä vuonna koin Stockmannilla pienen pettymyksen, sillä jouluosasto oli siirretty perinteisestä Argos-hallista kenkäosastojen viereen neljänteen kerrokseen. Osasto oli siis hieman aiepaa pienempi ja vaikka tavaraa ja katseltavaa riitti nytkin ruhtinaalisesti, söi tämä sijainti kuitenkin palasen tunnelmasta. Pienemmässä tilassa kun ei ole mahdollisuutta aiempaan ilmavuuteen, tavaroiden kauniiseen esillepanoon ja osaston somistamiseen.


Ensi silmäyksellä katsottuna tämän vuoden hallitsevin ilme oli ylellinen metallinhohde ja kimallus. Metallinsävyistä esillä oli eniten lämpöiset sävyt eli kulta ja edelleen trendikäs kupari. Hopea oli tällä kertaa vähän alakynnessä. Myös muodikas musta oli edustettuna näkyvästi.
Muuten trendeistä erottui selkeästi graafiset kuviot (edelleen), liukuvärit ja - hiukan yllättäen - höyhenet. Höyheniä ja sulkia näkyi joka paikassa joko omina koristeinaan, kuusenkoristeiden somisteina sekä muotoina ja kuvioina. 

Seuraavissa kuvissa on suosikkihyllyni. Miten kauniita sävyjä ja maltillista hohdetta. Yllättävän hyvännäköinen harmaakin näkyy. Tästä trendistä selkeämmin vielä myöhemmin.
Irralliset poronsarvet ovat ielestäni edelleen vähän arveluttavia joulukoristeita, mutta näissä ja korien kävyissä oli kaunis hopean sävy.
Huom. liukuvärjäys.
Erilaiset eläimet näyttävät olen edelleen kovassa huudossa. Viime vuonna eläinaiheissa näkyi selkeästi pöllöt, tämä näyttäisi puolestaan olevan kettujen vuosi. En valita, sillä kettu on lempieläimiäni.


Höyhenkoristeet olivat itseasiassa unisieppareita. Niitä löytyi myös pallojen sisään sullottuina.

Yksi tämän vuoden trendeistä näyttäisi olevan myös harmaan sävyt ja siihen liittyvä tietynlainen rouheus ja rosoisuus. Tähän liittyen paljon näkyi myös tietynlainen kotikutoinen ilme, eli vähän viimeistelemättömän näköistä jälkeä, yksinkertaisia materiaaleja kuten betonia, käsinkirjoitetun näköistä tekstiä ja esineitä, jotka voisivat olla itse tehtyjä.


Niin sanotusti värikkäämpiä trendivärejä ei paljoa näkynyt, mutta viime vuodelta tuttu turkoosi/petroolinsininen pitää edelleen pintansa. Lisäksi mukaan oli tullut ripaus kylmää lilaa ja vaaleanpunaiseen vivahtavia sävyjä. Murretuilla sävyillä siis mentiin.

Bongatkaa jälleen liukuvärjäys.
Viime vuodelta tuttu riikinkukkoteema- ja väritys oli mukana edelleen. Ja ovathan nuo edelleen upeita.

Värikkyyttäkin löytyi omalta osastoltaan, mutta sitten mentiin jo omaan makuuni vähän liiankin kirkkaisiin väreihin. Sitä vähän kritisoinkin, että ainakaan tänä vuonna ei Stockalta löyä ihan vain tavallisia ja perinteisen värisiä koristeita. Jos esimerkiksi lähtee tuolta etsimään sinisiä joulupalloja, vetää kyllä vesiperän.

Pahoittelut sumuisuudest. Kameralla oli tarkennusongelmia. 

Huomioikaa jälleen liukuvärjäys.

Perinteistä punaista ja valkoistakin löytyi tänä vuonna aika vähän. harmi kyllä, koska näidenhän kuvittelisi tekevän hyvin kauppansa. Valkoista korvaamassa tuntui olevan kirkas, hohtava lasi.


Vielä mainitsematta jääneitä suosikkejani kuusenkoristeista olivat nuo upean uusvanhat antiikkipallot. Täysosuma minulle, rakastan tuollaista vanhanaikaista tunnelmaa. Lisäksi jäin haikailemaan tuon jo viime vuodelta tutun peuraasetelman ja erityisesti vieressä olevan lumisadesoittorasian perään.  Myös nuo kolme pientä lumisadepalloa viehätti, mutta en ole maksamssa 15 euroa kolmesta noin viiden sentin korkuisesta esineestä. Saisinko edes kevyen alennusmmyynnin?Ja sitten inhokkeihin! Tai ainakin joihinkin vastaaviin. Tänä vuonna ei nimittäin mitään älyttömän hirveää tai kummallista osunut silmään. Mutta olettekos te koskaan kuulleet ananaksen yhteydestä jouluun?  En minäkään. Kissat ja koiratkin olisivat ihan kivoja, mutta miksi niillä on aurinkolasit?


2 kommenttia:

  1. Vau mitä kaikkea silmäni näkevät. Mä menisin ihan sekaisin tuosta koristemäärästä. Oli niiiiiin ihania juttuja, tekis mieli ostaa. No onneksi ei pakko ole :) :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on hankala heille joilla on matkaa kivijalkamyymälään. Olenkin koittanut odotella koristeita nettikauppaan, mutta tämänhetkinen valikoima on pettymys. Muina vuosina on ollut kiva valikoima ja olenkin tilannut sieltä. Nyt alkaa hieman kärsivällisyys loppua, joten olen pohdiskellut tilaavani muualta. Ehkä jopa vaihdan keräilyni kohdetta jouluisiin miniatyyritaloihin.

    VastaaPoista