keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Joulumainosten parhaimmistoa brittien tapaan

Amerikassa ja erityisessä Britanniassa ollaan hulluna joulumainoksiin. Nuo tavaratalojen ja kauppaketjujen mainokset ovat yleensä tavallista pidempiä ja selvästi isolla rahalla tehtyjä. Aika tyypillistä myös on, että mainoksissa on joku koskettava tarina. Onpa joskus syytelty, että jotkut mainokset olisivat jopa liian itkettäviä joulumainoksiksi. (Syytän mm. John Lewisin kahden edellisen vuoden mainosta ja kyllä Sainsburyn raukka Mog-kissakin saa edelleen vedet silmiin)

Ihmiset odottavat tiettyjen tahojen joulumainoksia innolla jo etukäteen ja Youtubestakin löytyy nykyään oikein reaktiovideoita, joissa ihmiset katsovat niitä odotettuja mainoksia ensimmäistä kertaa. Ihan siihen en nyt lähtenyt, mutta tässä olisi muutamia tämän vuoden brittimainoksia. Nenäliinat esiin!

(Sainsbury's ei mielestäni tänä vuonna onnistunut ihan niin hyvin)Marks & Spencer on ainakin lähtenyt jouluun kunnon mainosbudjetilla.

Ja sokerina pohjalla joulumainosten kuningas John Lewis ja Buster the Boxer.


Tosin ihan täydelliseksi tämän tekisi se, että ihmisten reaktio olisi lopussa iloisempi. Mutta kyllä tämä taitaa olla jo ihan all time-suosikkejani joka tapauksessa.

4 kommenttia:

 1. Lempparini oli Waitrose ihanine punarintoineen, ja pidin myös Sainburyn letkeydestä. Ja olihan M&S:llä ihan huikea tarina. :) Kiitokset koosteesta!

  VastaaPoista
 2. Buster the Boxer, ihana! Mutta olen kyllä samaa mieltä. Ihmiset olisivat saaneet olla riemuissaan tästä koiran yllättävästä riemusta.

  VastaaPoista
 3. Ihania! Kiitos koosteesta, en ole aiemmin huomannutkaan tällaisia mainoksia.

  VastaaPoista
 4. Hei vielä.. sinulle on tunnustus blogissani. :)

  VastaaPoista