sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Naurettavan helppo punasipulihilloke ja joulukalenterin 4. päivä

Lupasin viime postauksessa punasipulihillokkeen ohjetta ja se tuleekin jo tässä. Koe-erästä tuli nimittäin naurettavan hyvää ja tekeminen oli vielä naurettavamman helppoa.

Onneksi en ole vakavasti otettava ruokabloggari, kuva kun ei ole kaunein mahdollinen, eikä ollut resurssejakaan lavastaa jotain kaunista annoskuvaa. Koittakaa kestää.


Punasipulihilloke

Tästä annoksesta tulee isompi pilttipurkillinen, mutta suosittelen tekemään enemmän, jos syöjiä on useita. Ja muutenkin. Tähän nimittäin tulee himo.

  • Noin 200 g punasipulia, eli 1 iso tai pari keskikokoista. Tämä ei ole niin grammantarkkaa.
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 rkl öljyä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa (tai punaviinietikkaa, myös balsamietikka sopisi varmasti)
  • 2 tl suolaa
  • hyppysellinen rosmariinia ja/tai timjamia (tämän kanssa ei kannata liioitella, tarkoitus on tuoda hillokkeeseen vain hieman yrtin aromia kuitenkaan muita makuja peittämättä)
Kuumenna kattilassa öljy ja lisää kuutioitu tai siivutettu sipuli, hienonnettu valkosipuli ja sokeri. Kuullota, kunnes sipulit alkavat olla läpikuultavia. Älä ruskista.
Lisää etikka, suola ja yrtit. Halutessasi voit lorauttaa joukkoon myös hieman punaviiniä lisämakua tuomaan.
Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes sipuleista irronnut neste on hieman haihtunut ja seos on muuttunut hillokemaiseksi.

Syö melkein minkä tahansa ruoan lisukkeena, voileivän päällä, juustojen kanssa... Tässä on vain omat mieltymykset rajana.

---

Piipahdin tänään siskoni luona ja Touko tahtoi mukaan. Perillä tonttu katosi jälleen omille teilleen. Siskonpoika löysi Toukon lopulta kylpyhuoneesta. Oli lähtenyt kalaan.



2 kommenttia:

  1. Mahtavia vonkaleita Toukon lammessa.

    Punasipulihilloke kuulostaa herkulta. Kävisi varmasti terva- tai saaristolaisleivän ja mädin kanssa jouluna. Pitääpä laittaa reseptin paikka korvan taakse. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en mereneläviä syö, mutta voin hyvin kuvitella, että tuossa yhteydessäkin tämä olisi aika taivaallista. Pieni happamuus jotenkin raikastaa täyteläisiäkin makuja.

      Poista