maanantai 26. marraskuuta 2012

Joulunavauksen tunnelmia

Piipahdin eilen Helsingin joulunavauksessa ja täytyy nyt myöntää, että eipä tuo paraati nyt kummoinen ollut. Tuntui hiukan hätpäissään kasatulta, vaikka rahkeet olisi riittäneet näyttävämpäänkin tapahtumaan. Koko kulkue käsitti muutaman kuorma-auton, joiden lavoilla oli mainoshahmoja Myyrästä angry Birdseihin (ihan oikeasti!), lauma sinänsä ihan suloisia kynttiläpojiksi ja tytöiksi pukeutuneita lapsia, tonttuja ja muutama eläin ja sarjakuvahahmo, joista tuli mieleen, että kulkuetta varten on vain jostain etsitty käsiin joku etäisesti jouluun sopiva hahmo. Joulupukkikin pyyhälsi ohi museoautolla, jonka pelkäsin paukkeesta päätellen leviävän keskelle Aleksanterinkadun mukulakivetystä.

Niin, milloin Angry Birds -hahmoista on tullut joulueläimiä?  Stockmannin jouluteema hehkuu muuten tänä vuonna ulkovaloissakin punaisena. Viime vuonna väri oli muistaakseni vihreä.  

Parasta antia koko lyhyessä kulkueessa oli ihan etummaisena kulkeneet poliisiratsukot. Poliiseilla oli päässään tonttulakit ja hevosilla poronsarvet. Kunnon kuvaa en harmi kyllä saanut, mutta näky oli melkoisen hilpeä. Eikä voi kuin ihailla niiden hevosten rauhallisuutta tuollaisessa väkijoukossakin.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, ett Lucian päivän kulkue hakkaa kyllä tämän jouluparaatin mennen tullen sekä pituudessaan että sisällössään. Ainakaan toivottavasti siinä ei ole säästetty samalla tavalla (ja nuo vihaiset linnut jätetään silloin varastoon). Onneksi muutakin katseltavaa oli.

Aina yhtä ihanat Aleksin jouluvalot. Mietin vain, että aivan kuin ne olisivat olleet aiempaa lyhyemmällä matkalla. Muistankohan väärin vai onko alkupätkä tosiaan jäänyt jostain syystä ilman valoja?
Kovin oli amerikkalaiset vibat naissa vilkkuvissa kuusissa, mutta olivathan ne ihan näyttäviä.

Stockan jouluikkunalla oli sen verran läpinkymätön muuri lapsia, että sitä en päässyt edes katsomaan. Mutta "takaovelta" löysin ehdottomasti suosikkiikkunani. Ei voi kuin ihailla Stockmannin somistajien taituruutta. Tämä upea asetelma on siis koottu kokonaisuudessaan Iittalan astioista. Todella upean näköinen livenä. Huomatkaa myös nuo ihastuttavan vanhanaikaiset punatakkiset herrat tuolla ovella. He olivat siis avaamassa ovea ja toivottamassa asiakkaat tervetulleiksi! En tiedä, oliko kyse vain tuosta päivästä vai ovatko he paikalla koko joulunajan.

Lisää Iittalaa. Tuo itsepäinen setämies tuijotti herkemättä suoraan kameraan, joten sai sitten uudet kasvot.

Hauskoja olivat myös muut näyteikkunat, vaikka sisustustavaraikkunoille en ehtinyt väentungoksen vuoksi. ainoastaan tuo flyygelistä hyppäävä naamiotyyppi oli minusta hiukan absurdi, mutta näytti kiinnostavan ainakin aasialaisia turisteja.2 kommenttia:

  1. Oikeasti... angry birdsejä... mulla alkaa kyseiset linnut tulla jo pahasti korvista. Niiltä ei voi välttyä näköjään enää missään! Mutta poronsarviset hepat ja tonttulakkiset poliisit olisi kyllä ollut hauska nähdä. :) Ja tuo tiiviisti tuijottaneen sedän naamiointi pelasti aamuni, en voinut olla nauramatta ihanalle hymyilevälle tähdelle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Vaikka itse peli onkin minustakin hauska,niin rajansa noilla hahmoilla ratsastamisellakin. Muutenkin toivoisin, että jouluun liittyvissä asioissa säilyisi sellainen vanhanaikainen perinteikkyys.

      Poista