keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Ne oudommat koristukset

Täällä netin ihmemaailmassa joulujuttuja selaillessa törmä väistämättä välillä sellaisiin jouluaiheisiin koristuksiin ja ideoihin, että ensimmäinen ajatus on lähinnä "Mitä hittoa tässä on okein ajateltu?".  Syystä tai toisesta.

Aloinkin keräillä joitain suosikki-inhokkejani jakaakseni niitä täällä vähän tällaisena huumoripläjäyksenä. Tosin jätin nyt tuhmimmat koristukset pois. Samoin ne jenkkimeiningin over-the-top -kimallekoristeet ja muuten yliampuvat jutut, joista en itse pidä, muttaa joissa ei sinänsä ole mitään muuta kummallista.

 Ensinnäkin poimin mukaan ykkösinhokkini, eli huumorikoristeet. Olen kyllä huumori-ihmisiä, eikä tosikkoa minusta saisi tekemälläkään. On kuitenkin olemassa hyvää huumoria ja sitten tätä mauttomampaa huumoria, joka ei minuun niin iske. Varsinkaan julukoristeissa, sillä vaikka joulu on hauska juhla, niin typerä huumori ei mielestäni sovi joulukoristeisiin, niiden tehtävähän on nimenomaan koristaa. Nämä ovat siis omia mielipiteitäni, joten toivottavasti kukaan ei nappaa palkokasvia nenänsä kommentoinnistani. Taco? Kaljatynnyri? COCKTAILKURKKU?  Myös Sex and the City menee aika lujaa ohi jouluisuuden.

Oma lukunsa on myös monet koristeet, joissa on saatu jokin ahaa-elmys ja aihe on sinänsä jouluinen, mutta joku vain ainakin itselläni hiertää vastakarvaan.


Itse en ehkä haluaisi julunpilaaja-Grinchiä minnekään roikkumaan. Varsinkin, kun se ei ole erityisen nätti.


Näissä taas aihe on jouluinen, mutta äh... Ehkä vastahakoisuuteni johtuu siit, että täällä Pohjoismaissa kranssit pidetään yleensä yksinkertaisen kauniina koristuksina. Eikö ketään muuta häiritsisi ovessa roikkuva joulupukin kasvoton pää tai irrallinen maha?  Minusta nämä ovat aavistuksen karmivia.


Sitten sulaneiden lumiukkojen traagiseen teemaan. Suomen leivontablogeissakin näkee paljon pipareita, jotka on koristettu sulaneilla lumiukoilla. Sinänsä hauska idea, mutta mielestäni nämä ovat jotenkin masentavan alakuloisia.

Ja hyvä on, pakkohan mukaan on sittenkin laittaa yksi jenkkiöverikoristus, ihan vain sen vuoksi, että käytännöllisyys on tässä tilanteessa jäänyt ylitsepursuavan koristuksen jalkoihin, mikä tekee siitä vähän kummallisen.


Näyttäähän tuo upealta, mutta miettikö kukaan tämän toteuttajista, miten noita portaita käytetään? Aika harvalla on kotona täysin toimeton portaikko.

Millaisiiin jouluoutouksiin te olette törmänneet, joko netissä tai livenä?  Ja linkkejä kehiin!

4 kommenttia:

 1. Olen kyllä täysin samaa mieltä kanssasi jokaisen
  "koristuksen" kohdalla! Eivät iske minuunkaan. Kenties viimeisen kuvan koristelijalla on hissi, joka on käytössä vain joulun aikaan :D

  VastaaPoista
 2. Juu yrtsistä, eipä iske hirveästi minuunkaan nuo koristukset. Ja sulaneet lumiukot on jotain niin surullista! Samaan teemaan hieman surullisia ovat kyllä myös nämä valolumiukot, -jääkarhut ja -pingviinit keskellä lumetonta pihaa...

  Tuota viimeistä kuvaa kyllä veikkaisin joksikin taidekuvaksi enemmän kuin koristeluideaksi. Joku on saanut toteuttaa itseään kippaamalla joulukoristelaatikon portaita alas... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ehkä sitä lunta vielä tulee (täällä tuiskuaakin jo), ettei niiden raukkojen tarvitse enää näyttää niin eksyneiltä.

   en teidä tuon viimeisen kuan alkuperä, mutta ihan lehtikuvalta se vaikuttaa ja ainahan lehdet tietyssä mieless tarjoaa ideoita, ellei kyse ole mainoksesta. Kyllähän aika useinkin lehdissä näkee vähän epäkäytännällisempiä sisstusratkaisuja.

   Poista
 3. Nappiin osuit kommenteissasi minunkin mielestäni. Minusta joulukoristeiden pitää olla kauniita, tunnelmaa lisääviä, esteettisiä ja ennen kaikkea jouluun liittyviä. Omia virityksiäni olen kuvannut joulublogiini. Tervetuloa pistäytymään!

  VastaaPoista