perjantai 17. lokakuuta 2014

Maailman suurin jouluosasto

Käväisin tällä viikolla Tuurin kyläkaupassa eli Keskisellää tarkastamassa heidän samana päivänä avatun joulumaansa, jota siis ainakin mainostetaan maailman suurimpana. Siitä en tiedä, mutta tilaa osastolla on yli 4000 neliötä, joten kyllä siellä aikaa menee, kun kaiken koluaa läpi. Joulufanin unelma ja antijouluihmisen painajainen siis.

Ikävä kyllä minun vierailupäivänäni rakennus oli vielä pahasti kesken ja suurin osa tavaroista vielä purkamatta. Vähän onnistuin kuitenkin kurkistelemaan ja saamaan esimakua. Tilaan tulee siis tavarapaljouden lisäksi tivolilaitteita lapsille ja näköjään jonkinlaisia ruokakojuja. Ehdin kyllä vielä varmasti paikalle ennen joulua, kun kaikki on valmista.


Kärryllinen kimaletelevia yksisarvisia? Why not.
Tuollaiseen tavaramäärään mahtuu toki myös niitä huti-esineitä, joiden bongaaminen on aina koristeosastoilla ja erityisesti joulunaikaan suurta huviani. Blogia seuranneet ovat tämän varmaan huomanneetkin. Täältä bongasin nuo humalaisen ja krapulaisen näköiset kaameat kuuset, jotka muuten tanssivat pattereiden voimin. Toinen hupisuosikki oli nuo, köh - erikoisen väriset jääpuikot. Keltaista lunta ei kuulemma kannata syödä, pätee varmaan myös jääpuikkoihin.

Olen täällä maalla ollessani seuraillut myös toisen jouluhöpön eli siskonpoikani pikkuhiljaa tapahtunutta joulufriikkaamista. Joulupukista ja tontuista puhutaan päivittäin. Yksi ilta poju päätti lähteä ulos tonttuilemaan. Oli muuten pahansisuinen tonttu, kun se määrättiin tulemaan takaisin sisään tien vierustaa kävelemästä.

Kävin myös poimimassa joulun askarteluja varten kulhollisen käpyjä metsästä. Nopeasti kuivuivat ja avautuivat huoneenlämmössä kauniiksi. Nyt kannattaa käydä noita hakemassa, jos tarvitsee, etteivät homehdu tai ehdi peittyä lumeen.2 kommenttia:

  1. Kyllä on Tuurin kyläkauppa muuttunut siitä, kun 80-luvulla siellä ensimmäisiä kertoja kävin. Olisipa kiva käydä jonain vuonna vaikka syyslomalla joulumaassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tuo jouluosastohan sijaitsee ihan upouudessa laajennukessa, eli ei yksinään kerro millainen Tuuri nykyään on. Itseasissa se on paljon, paljon suurempi ja monipuoliempi kuin pari vuosikymmentä sitten.

      Poista