keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Hyviä tekoja jouluksi

Viime ajat ovat olleet täynnä ikäviä ja surullisia uutisia, mutta törmäsin tänään Facebook-ryhmään, jonka vuoksi olen istunut pienen tovin liikutuksesta nyyhkien. Jouluapua-ryhmässä haetaan ja tarjotaan karttapalvelun avulla apua perheille, joilla on syystä tai toisesta vaikeuksia saada järjestettyä perheelleen kunnon joulua juhlaruokineen ja lahjoineen. Apu voi olla mitä tahansa ruoka-avusta vaatteisiin ja lasten leluihin.

Mieltäni on ryhmän ilmoituksia ja kommentteja lukiessa lämmittänyt se, miten paljon vilpittömän auttamisenhaluisia ihmisiä löytyykään. Useimmissa ilmoituksissa toivotuille asioille löytyy lahjoittaja alta aikayksikön. Mukana näkyy paljon myös eräs yritys, joka on tarjoamassa useille perheille ruoka-apua. Miten hieno ele ja miten upeaa olisikaan, jos muutkin firmat keksisivät tällaisen avustustavan.

Nämä ovat niitä asioita, joita tarvitsee nähdä ja kokea silloin, kun maailma murjoo ja tuntuu vain pahalta paikassa. On tärkeää muistaa, miten paljon hyvyyttä ihmisistä myös löytyy. Itse jään seurailemaan ryhmää sillä silmällä, josko löytyisi perhe, jota minä voisin jollain lailla auttaa.

5 kommenttia:

 1. Minäkin löysin tuon ryhmän viime vuonna ja lähetin useille eri perheille kaikki pieneksi jääneet lastenvaatteet sekä tarpeettomat lelut. Tänä vuonnakin olen laittanut matkaan jo kolme pakettia. Auttamisesta tulee NIIN hieno fiilis ja oikea joulumieli <3

  VastaaPoista
 2. Meiltä lähtee tuolta kautta yhteen perheeseen joulupaketteja sekä leffoja, kirjoja ym. Kyllä itselle tulee niin hyvä mieli, kun saa muita auttaa. <3 Me oltiin viime jouluna itse saavana osapuolena, koska tilanne oli sellainen. Nyt on ihanaa, kun saa laittaa hyvän kiertoon ja auttaa muita.
  Myös Joulun lapsi laatikoita lähti meiltä 4 kpl Romaniaan köyhille lapsille. On sitten saatu olla mukana sekä kotimaassa että ulkomaille lähtevissä paketeissa. <3

  VastaaPoista
 3. Paikkakuntasi sosiaalitoimi varmasti jakaa apua tarvitseville perheille. Joulupuu keräyksen kautta voi lahjoittaa lapsille lahjoja(suurimmissa marketeissa kerätään) ja sosiaalitoimi jakaa lahjat. Voit myös varmasti lahjoittaa esim. elokuvalippuja tai ruokalahjakortteja samaa kautta. Suomessakin on todella paljon köyhiä lapsiperheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti ja hyvä niin. Tämä on kuitenkin sellainen asia, johon erilaisia kanavia mahtuu. Luulenpa, että joillekin perheille sinne sosiaalipalveluiden piiriin hakeutuminen on huomattavasti korkeampi kynnys, joten sellaisessa tilanteessa tällainen yksityinen apu tulee tarpeeseen. (ja muuten, tuonne on ilmoitettu perheitä myös sosiaalitoimen kautta)
   Idea on vähän sama, kuin tietäisit naapurissa asuvan vähävaraisen perheen, jota autat siten kuin pystyt.

   Poista
  2. Joo en millään muotoa halunnut korostaa, että sos.toimi olisi ainoa vaihtoehto, halusin vain tuoda esiin, että sitä kauttakin voi auttaa. Minustakin paras tapa on ehdottomasti viedä apu suoraan sinne missä tarvitaan, jos sellainen on mahdollista. Koskaan ei voi olla liikaa auttavia tahoja sillä autettavia riittää meillä ja muualla.
   Hyvä kun pidät ääntä asiasta:)

   Poista