sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Joulukransseja ja Toukon päivät 15, 16 ja 17

Puuh, nyt totisesti alkaa aika olla kortilla. Töissä kuluu tehokkaasti päivät, kun viedään ykyien alani kiireisimpiä aikoja. Mutta jos joku kiire voi olla ihan mukavaa, niin tämä. Ainoa pulma vain on se, että illalla sitten menee aika muihin puuhiin ja joulun laittamiseen, niin saatan muistaa vasta yöpuulel mennessäni, että voi ei, blogi jäi päivittämättä.  Mutta tämä varmasti ymmärretään, Toukon touhut tulevat nyt vähän aiempaa epätasaisemmin.

Yksi viime aikojen puuha on ollut kranssien tekeminen. Näitä minulla oli sukulaisilta tilaustyönä muutama ja tässä kaksi ensimmäistä, tädeille mennyttä. Vapaat kädet oli tekijällä, mutta vähän yritin laittaa mukaan saajiensa omaa tyyliä.Toissapäivänä töistä lähtessä oli auton iikkunan jäässä ja yksi jämerä tonttuhan toimi hyvänä työnjohtajana viisomassa, mistä vielä pitäisi raaputtaa. Jouluradion tahdissa totta kai.


Eile taas kyläilimme veljen kotona, missä olikin melkein kaikki suvun mukulat, kun myös serkkumme perheineen oli käymässä. Touko tapasi vanan tuttunsa Hiiri Kojosen ja voi sitä riemua, kun tämä parivaljakko löysi juuri sopivan kokoisen auton kruisailuunsa.


Eilen illalla pääsin myös aloittamaan joulukuusen koristelun. Osa jäi aamuun, mnulla kun menee koristelussa oma aikani, koska kaiken pitää olla kohdallaan.  Toukopa olikin yön aikana löytänyt pöydälle jättämäni lametat ja saanut itsensä jälleen kerraan aikaimoiseen solmuun.  Vähän teki mieli jättää tonttu jäähylle sotkunsa keskelle.


1 kommentti: