tiistai 20. marraskuuta 2012

Vastauksia joulusta

Mimura  Jouluisia hetkiä -blogista heitti ilmoille tällaisen yleisen kyselyhaasteen, johon vastaan nyt.  Ja ettei tämä nyt ihan tylsäksi tekstiksi menisi, niin sirottelen mukaan muutaman inspiraatiokuvan, joita olen täältä netin syövereistä poiminut.


Kysymyksiä Joulusta


1. Mikä tuoksu kuuluu jouluusi?
Joulun tuoksu syntyy minulle kuusen, hyasintin ja jouluisten mausteiden yhdistelmästä. Hyasintti on tärkeä tekijä. Myönnän olevani itkupilli, mutta saan herksti liikutuksenkyyneleet silmiini jo haistaessani joulukauden ensimmäisen hyasintin tuoksun. Viime jouluna oli tulla hätä, kun hyasinttimme oli vielä aatonaattona tiukasti nupussa, mutta aukeni sitten pikkuhiljaa. Jostain kuulin, että hyasintin kukkimista voi vauhdittaa pitämällä sitä lämpimän lampun valossa.

2. Lempijouluruokasi, joka ei saa puuttua pöydästä?
Imelletty perunalaatikko ja isoäitini eli Muumin reseptillä tehty makaronilaatikko. Tuon vanhanajan makaronilaatikon suosio joulupöydässä taitaa vähän vaihdella alueittain, mutta meillä se on ollut mukana aina. Ja siihenhän e kuulu liha, sipuli tai juusto. 

Lantliv.  (ja mistä, oi mistä löytäisin tuollaisai koristeporoja/-peuroja?)

3. Herkkusi, jota täytyy joka joulu saada?
Meidän suvussamme perinteinen joulujälkkäri on luumukiisseli kermavaahdolla, mutta koska inhoan sellaisia muhjuisen pehmeitä sattumia kaikissa kiisseleissä, jogurteissa, tms. minä yleensä skippaan tämän. Oma herkkuni on brie-juusto piparin kera. Suklaa ja irtokarkit uppoavat yllättäen myös hyvin.

4. Mieluisin joulujuomasi?
 Glögi, mutta toisaata se on minulle koko talvikauden juoma. Jouluna täytyy myös saada pari lasia punaviiniä.

Marie Claire

Olisipa minullakin joku jolel tehdä tuollainen kalenteri. Ja oikealla olisi kaunista ajatusta tuoda vaikka edesmenneet läheiset mukaan jouluun vanhojen valokuvien myötä.


5. Mikä joulukoriste on erityisen tärkeä tai merkityksellinen?
Perheemme joulukuusessa on aina ollut äitini vuosien varrella keräämiä kauniita lasipalloja. Minun ja sisareni suosikkeja ovat aina olleet eräät hohtavat vaaleanpunaiset pallot, joiden kyljessä oli kaunis talvimaisema. Noita palloja on ikävä kyllä jäljellä vain yksi kappale, jota valiitaan nyt lhes henkemme kaupalla. Tärkeitä ovat myös kuuseen kuuluvat jääpuikot, joiden ripustamisesta aina pienempänä siskon kanssa kinasteltiin. Muita rakkaita ovat ovenpielessä punaisissa nauhoissa riippuvat kulkuset ja ruokapöydän päälle ripustettavat ornamentit.

6. Mikä joululaulu tuo joulutunnelman?
Kaikki oikeastaan. Itse aattona paras tunnelma syntyy joulurauhan julistuksen Maa on niin kaunis -virrestä. Yritn aina aattoaamuna muistaa myös kuunnella Arkihuolesi kaikki heitä.

7. Kerro jokin lahja lapsuudestasi/nuoruudestasi joka on jäänyt mieleen?
Lapsuudesta on jäänyt mieleen sellainen patterikäyttöinen käävelytettävä koira, jota toivoin hartaasti. Ennen joulua olin turhan utelias ja tuhma, sillä menin kielloista huolimatta kurkistamaan äidin joululahjapusseihin. Ja siellä koirani oli! Vaati kaiken itsehillintäni, etten innostuksissani mennyt paljastamaan ennen aattoa, että tiesin jo saavani tuon lahjan. Mieleen on myös jäänyt vähän vanhempana yllätyksenä saamani "prinsessakatos" sänkyyni, sekä nyt aikuisiällä saatu Kalevalakorun Naisen ääni -kaulakoru.

4 kommenttia:

  1. Voi ihana lukea tätä! Täältä löytyy kauriita http://www.peroba.fi/naytatuotteet.php?lTuoteRyhmaTunniste=44 :) Sain itse vinkin ystävältäni kun näitä etsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Peroba, siellähän on usein vastaavaa tavaraa. Kiitos vinkistä, pitää käydä paika päällä katsomassa maltanko ostaa tuollaisen vai etsinko vielä halvempia vaihtoehtoja, joita voisin hyvällä omallatunnolla ostaa useamman ja maalata itse mieleiseksi.

      Poista
  2. josko ostaisit muovisia lelueläimiä ja spreijaisit ne valkoisiksi... schleichilla ainakin on peuroja ja saksanhirviä.
    http://lekmer.fi/lelut/figuurit-ja-pienoismallit/schleich-metsanelaimet/
    minkähän kokoisia ne ovat?
    -kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juuri haluaisinkin tehdä, että maalaisin vaikka leluja, maalitkin olisi jo. Mutta yhtäkkiä missään ei olekaan mitään hirvieläinleluja tai muuta. :D Nuo Schleichin versiot ovat vähän turhan pieniä tai ainakaan en itse ole törmännyt suurepiin kuin tuollaisiin korkeintaan kymmensenttisiin. Jatkan siis etsintää tai tyydyn kohta siihen mitä tarjolla on.

      Ja hei vain kaimalle. :)

      Poista