sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulumusiikkia lapsille ja kalenterin 14. luukku

Jouluun on 10 yötä. Aika juoksee hillitöntä vauhtia, mutta minua ei ainakaan ahdista. Kuulin juuri, että siskonpoikakin jo kovasti odottaa minua maalle joulunviettoon. Ollaan puhuttu paljon, mitä kaikkea tehdään, kun tulen ja poju on tarkistanut jo joulukalenterista, että mikä luukku saapumispäivänäni avataan. On se vain valtava ilo saada jakaa joulu ja sen odotus lasten kanssa, vaikka omia lapsia ei vielä olekaan. Siinä on aivan oma taikansa ja tarttuva innostuksensa.

Tuo siskonpoika on melkoinen jouluihminen hänkin ja varsinainen joululaulujukeboksi. Itseäni huvittaa erityisesti se, että pitkin syksyä hän on alkanut välittömästi hyräillä Kulkuset -laulua nähdessään jotain jouluun liittyvää vaikkapa kaupoissa. Itse nimittäin teen samaa. Joulun merkkiääni!

Näytin pojalle Youtubesta jokin aika sitten tämän videon ja veikkaanpa, että katsomiskertoja on jo satakunta. Biisikin menee melkein ulkoa. Tämä on muuten oiva keino hiljentää lapsi hetkeksi, tuossa piirrostyylissä ja laulussa on ilmeisesti jotain vangitsevaa.
Toukokin odottaa innolla taas alavimmille maille palaamista. Se onkin jo kolunnut pienen asuntoni lattiasta kattoon. Joulun tulo taitaa vain vähän jännittää Toukoakin. Tänään se kuuli jostain, että kauneudenhoitotoimenpiteet kannattaa tehdä hyvissä aijoin ennen h-hetkeä, ettei satu yllätyksiä. Niinpä tämä onkin ollut tontun spa-päivä. Pumpuli-pupun kanssa on ollut hyvä juoruta kylppärissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti