maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukysymyksiä ja 15. luukku

 Keltaisen talon joulun odotusta oli heittänyt minua jouluisella kysymyshaasteella jo jokin aika sitten, mutta huomasin asian vasta nyt. Korjataanpa asia! Haaste kuuluisi laittaa eteenpäin seitsemälle muulle blogille, mutta minä olen toivottoman huono haastamaan ketään, joten annan haasteen jakoon kaikille halukkaille. Kysymykset ovat kuitenkin ihan hauskoja, joten näihin haluan vastata.

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
En tosissaani, mutta ajatuksella on hauska leikitellä. Uskon siihen taikaan, mitä tarinat pukista ja tontuista luovat.

2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille?
Vaikka en vastannutkaan kyllä, niin kirjoitan pukille aina epävirallisesti. Perhe aina kuitenkin jossain vaiheessa vaatii jotain lahjatoiveita, niin kirjoitan ne mielelläni joulupukin kirjeen muotoon. Joskus käsin lapsellisella käsialalla ja kirjoitusvirheillä. Istuu meidän porukan huumoriin. Toivon usein myös maailmanrauhaa, ei ole vielä ikävä kyllä näkynyt.

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilman?
Hm, vaikka se periaatteessa on ja siitä pidänkin, niin tuskin jouluni pilalle menisi ilman kinkkua. Voisin vallan hyvin ottaa tilalle jotain muuta.

4. Noloin saamasi joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?

En nyt tiedä onko tämä noloa, mutta kun pienenä tajusin, että lahjoja voi antaa muille myös itse, halusin heti tehdä niin. Pihistin sisarusteni omia tavaroita ja käärin ne tavalliseen piirustuspaperiin, kirjoitin päälle mallista nimet ja laitoin muiden lahjojen joukkoon joulua odottamaan. Sisarusten hämmennys aattona oli melkoinen. Varsinkin, kun joitain tavaroitaan olivat ehtineet kaivatakin.

5. Onko jonkin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?
Kyllä niitkin tietysti on. Viime vuonna sain lahjaksi mm. pinkin leivänpaahtimen ja radion. Mutta kun en erityisemmin pidä pinkistä, ainakaan sisustuksessa. Paahdin päätyi jo uuteen kotiin ja radio odottaa jotain käyttötarkoitusta.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?

Kuusi koristellaan aatonaattona, aina. En voisi kuvitella mitään muuta ajankohtaa, sillä se kuuluu niin vahvasti aatonaaton tunnelmaan ja perinteeseen. Kuusi on myös aina aito, tuoksu pitää olla.

Minulle kuusen koristelu on vähän oma taiteenlajinsa. Koristeilla on oma järjestyksensä ja olen tarkka symmetriasta - yksikään samanlainen tai samanvärinen korite ei saa olla liian lähellä toisiaan. Koristeemme ovat vanhoja ja olleet käytössä aivan lapsuudestamme asti. Viime vuosina on hankittu jotain uuttakin, koska vanhoilla lasipalloilla on surullinen taipumus särkyä.


7. Ostatko kotiin joulukukkia, hyasintti, joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?

Varsinaiseen kotiini en hanki mitään, sillä en vietä joulua siellä ja kukat pääsisivät kuivahtamaan poissaollessani. Äitini luona on kuitenkin aina vähintään hyasintteja, tuoksun vuoksi. Myös joulutähtiä ja/tai amarylliksiä tapaa tulla ainakin lahjana jostain. Hyasitin lisäksi suosikkini on joulutähteä sirompi princettia.


---


Olen tässä huomannut, että Touko on kuin pieni lapsi tai koiranpentu - kaikki, mitä kotonani tapahtuu, on häntä varten. Tänään ripustin kattokruunuun sydänkoristeen ja yhdessä hetkessä oli Touko keksinyt, että siinähän on hänelle oiva keinu. Noh, keinutelkoot, kunhan kruunu pysyy katossa.3 kommenttia:

 1. Toukon seikkailuja on mukava katsella:)

  Täällä pikkuisen huolissaan on viimeisen paketin kohtalosta Sjy; onko se tullut perille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka hyvä, että kysyit, ei nimittäin ole. Karolta siitjo kyselin viime viikolla ja kuulin kyllä sen olevan matkalla. Toivotatvasti tänään tulisi. Mahtaako sinulta löytyä lähetystunnusta, jonka voisi sähköpostilla lähettää? Lähden nimittäin torstaina aamulla joulunviettoon, joten tässä on enää kaksi postinkulkua aikaa, mutta sillä tunnuksellahan saisin sen noudettua ilman saapumisilmoitusta, jos näen sen saapuneen.

   Poista
  2. Oh no!! Laitoin heti tästä kuultuani lähetystunnuksen Karolle. Jos pakettia ei löydy, saat kyllä uuden. Toivottavasti en kirjoittanut puhelinnumeroasi pakettiin väärin, mutta osoitehan pitäisi kuitenkin olla oikein. Harmittaa kyllä kovasti nyt. Toivotaan, että saat ennen joulunviettoon lähtöä pakettisi. Ehkäpä laitan sinulle suoraan sähköpostia, vaikka silloin paljastunkin....
   Sjy

   Poista