torstai 11. joulukuuta 2014

Toukkapussi suvun tulokkaalle ja kalenterin 11. luukku

Siskoni on saamassa vuodenvaihteessa toisen lapsensa, tosin tällä hetkellä näyttää, että tuolla minikaratekalla alkaa olla niin ahtaat oltavat, että maailmaan olisi päästävä jo aikaisemmin. Toivottvasti ei nyt ihan jouluaattona päätä tulla maailmaan.

Halusin muistaa myös suvun pienintä lahjalla ja päätin neuloa hänelle toukkapussin. Talvivauva tarvitsee paljon lämmikettä, joten toivottavasti tämä tulee tarpeeseen. Monta työtuntia tähän upposikin, koska kudinnopeuteni ei ole ihan mestareiden tasolla. Ohje löytyi täältä. Lanka on tismalleen samaa kuin ohjeessa, koska se näytti mielestäni kivalta. Kyseessä on siis Novitan 7 Veljestä -sarjan Polkka, jota löytyy myös muissa väreissä.

Näin siinä käy, kun yrittää valokuvata joulukuun synkinpänä päivänä.

Toukoa kiinnosti lankarulla kovasti. ja niinpä tietysti, kun olin hetken poissa, oli tonttu järjestänyt itsensä melkoiseen kiipeliin. Onneksi harjoitteli sisätiloissa, eikä päättänyt hypätä seitsemännen kerroksen ikkunasta.4 kommenttia:

 1. Toi toukkapussi on ihana! Mäkin mietin jos ehtisin vielä tollasen tehdä omalle tammikuussa tulevalle tulokkaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet vikkelä kutoja tai sinulla on ainakin aikaa paneutua tuohon, niin varmasti ehtii. Suurimmaksi osaksihan tuo on helppoa joustinneuletta, eikä lisäykset ja kavennuksetkaan ole monimutkaisia. Mutta kun silmukoita oli enimmillään 124, niin kyllä siinä tovi menee.

   Poista
 2. Heips. Olen tekemässä toukkapussia ja en saa silmukoiden lisäämistä onnistumaan niin ettei tulisi reikiä/tyhmän näköinen, enkä löydä siihen ohjetta mistään. Ostaisitko neuvoa/kertoa kuinka se onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, minä olen sellainen tuurikutoja, että en osaa oikein neuvoa yksityiskohtaisesti, kun itsekin ratkaisen ongelmat lähinnä kokeilemalla. Mutta muistaakseni itse taisin ehkäistä reikiä tekemällä lisäykset poimimalla edellisen kerroksen silmukan puikolle, toinen keino on poimia edellisen kerroksen silmukkaväli ja lisätä vaikka vähän kierrettä lankaan, että reikä pienenee.

   Kannattaa myös guuglailla tuolla toukkapussi-sanalla muita ohjeita. Monet tekevät tuon vähän soveltaen ja toisista ohjeista löytää vinkkiä, jos ensimmäistä ei ymmärrä. Itse käytin jo postauksessa linkkaamani ohjeen lisäksi tätä ohjetta tukiohjeena. https://simpsukka.wordpress.com/hyvin-tehty/toukkapussi-eli-vauvan-villakapalo/

   Poista