sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Stockmannille ilmestyi joulumaa

Tämä on minulle jo perinne. Oi sitä hauskan jännittynyttä tunnetta, kun suuntaan kulkuni kohti Stockmannin joulupuotia. Tällaiset omat pienet jutut on niitä, jotka asentaa mielen joulukauteen sopivaksi.
 Luulen muuten, että olen ratkaissut Stockan joulukoristekaavan. Usean vuoden kokemuksella heillä on nimittäin selkeästi neljä teemaa: Moderni trendiväreineen, perinteikäs tyyli vintage- ja rustiikkisuusvivahteella, jalokivin säihkyvä glamour ja luonto eläinhahmoineen. Joissain suhteessa näitä neljää teemaa sotketaan myös vähän keskenään ja väreinä on perinteisten punaisen, valkoisen, jalometallien ja vähän sinisenkin lisäksi suosituimmat pastellit ja ne värit, jotka sattuvat juuri olemaan trendikkäitä.
 Kävin osastolla perjantaina ja minulle jäi vähän sellainen olo, että jotain puuttui vielä. Yhdessä kohdassa oli nimittäin selkeästi tyhjä tila ja kun vähän mietin, niin huomasin, että ainakin ihan valkoinen osasto uupui vielä. Noh, onpahan aiakin syy käydä vielä uudemman kerran paikalla tarkistamassa, olenko oikeassa.

 Mutta pidemmittä puheitta, tässä siis poimintoja Stockmannin joulusta 2015:

Heti jouluosastolle saapuessa ei voinut olla huomaamatta, mikä on tämän vuoden trendiväri. Se on siis turkoosi, rinnallaan hieman violettia ja sinistä. Riikinkukon värit siis. Riikikukko oli hyvin näkyvästi edustettuna myös koristeiden kuvioinnissa, höyhenissä ja ihan omana itsenään.


En itse tiedä, osaisinko rakentaa joulua noiden värien ympärille, mutta turkoosi ja violetti sekä niiden yhdistelmä kuuluvat omiin suosikkeihin, joten nämä miellyttivät silmää kovasti.

Riikinkukkojen lisäksi glamourpuolelta löytyi muita jalokivivärejä, mutta myös mustan ja kullan liittoa. (Ja muistaakseni puna-kultaakin, siitä en vai ottanut kuvaa.) Ja toki paljon "jalokiviä".


Löytyi myös tyylikästä murretumpa punaista, jopa punaruskeaa yhdistettynä kultaan. Tätä yhdistelmää en muista nähneeni joulukoristeissa ennen, mutta toimii.


Löytyi sitä hohdetta ja kiallusta myös pastellisimmista sävyistä. Pidin erityisesti noista alla olevista tähdenmuotoisista kulkuskransseista. Väreinä oli kaunis kerma ja ruusukulta. Ja miten käsittämättömän kaunis ja hento helinä niistä lähtikään! Harkitsen tuollaisen ostamista jo pelkästään sen äänen vuoksi.


 

Nämä kirkkaat lasipallot, joissa on jotain sisällä, ovat ilmeisesti Stockan sisäänostajan suosikkeja - sen verran monenlaisia niitä löytyy valikoimasta. Tässä kuitenkin näkyy yksi uusi trendi, eli ketut. Kettuja löytyi jos jonkinlaista. Muita eläimiä kyllä näkee paljon, mutta kettuja ei aiemmin ole ollut näin paljon. Ja mikäs siinä, kettu on yksi lempieläimistäni.


Noista alimman kuvan kettupalloista pidin valtavasti. Kuvassa ja väreissä on jotain vanhanaikaista. Pidän myös yleensä tuon tyylisistä palloista, joissa pinta on päällystetty pikkuisilla lasihelmillä. Ne saavat pallon näyttämään vähän jäiseltä. Mikä muuten on tuossa ylhäällä kuvassa oleva valkoinen eläin? Jääkarhua on todennäköisesti haettu, mutta minusta se näyttää enemmän joltain näätäeläimeltä.

Repolaiset eivät suinkaan olleet ainoita eläimiä, joita tarjonnasta löytyi. Eläimet ylipäätään tuntuvat olevan tänä vuonna suosiossa ja tarjontaakin oli sen mukaisesti.


Huomaatteko, lisää kettujakin.
Näissä pikkupinguissa on jotain hämmentävän elävää. Aivan kuin ne voisivat koska tahansa lähteä taapertamaan.

Modernimmalla puolella luotettiin graafiseen tyyliin ja aina suosittuun mustavalkoiseen. Mukana oli myös ripaus tämän vuoden trendiväriä kuparia ja suosittua timanttikuviota.


Olihan kaiken keskellä myös ihan tavallista puna-valkoistakin. En vain sattunut kuvaamaan sellaista, missä ei ollut minun silmiini mitään erityistä. Nämä lasiset vintage-henkiset hahmot olivat kyllä hienoja.


Tällä kertaa minun suosikkini ei ollutkaan kuusenkoriste, vaan tämä valopuu (jota oli taas pirullisen vaikea ikuistaa taustaa vasten oikein.) Ihastuin puussa sen sirouteen ja siihen, ettei valoja ole liikaa. Ja nuo lumitähti- ja lehtiyksityiskohdat ovat niin kauniita. Joulupukkiii, olisi eräs toive...

Vasemmalla puolella näkyy muuten myös tuollainen pitkä kristalliketju, joita löytyi kuusenkoristeina erilaisia. Näyttäisivät varmasti upeilta kimmeltäessään oksien lomassa.



Entäs ne inhokkini? Tänä vuonna ei mitään superpuistatusta aiheuttanut mikään, mutta epäkunniamaininta lähtee yllättävän monelle. 

Eläimiä tosiaan löytyi vaikka millaisia. Mutta että sammakko? Ja mikä ihme on eläin oikealla, pesukarhuko? Keskellä olevat pingviinitkään eivät kieroilla silmillään ihan sulattanut sydäntä.


Näillekin varmasti löytyy ottajansa, mutta tuota... Ehkä jättäisin pääkallot kuitenkin Halloweeniin.

 

Charleston-torsoja. Ei lisättävää.


Ja vaikka Weiste saa suomalaisena tekijänä kaiken arvostukseni, niin nämä kaverit menivät minulta ohi niin, että humahti. Minusta näissä on melkein jotain pelottavaa. Vaikutelma voisi olla toinen ilman tuota karvareuhkaa ja palloelementtiä.


Huh, siinäpä kaikki. Tai siis ehkä, teen joku päivä vielä tarkistuskierroksen ja raportoin siitä, jos jokin on muuttunut. Mielenkiintoisesti trendit muuttuvat. nyt olivat vihdoinkin poissa esimerkiksi monta vuotta esillä olleet ruoka-aiheiset koristeet muutavia kuppikakkuja lukuunottamatta (Ei enää homeisia mansikoita, hurraa). Myöskään pari vuotta takaperin ollut neonvärien ja silmiin sattuvan laserkimalluksen trendi loisti poissaolollaan. Hallelujah! Sitä en toivo koskaan takaisin.

Mitäs mieltä muut ovat tämän vuoden trendeistä ja mitkä olivat muiden paikallakäyneiden (tai kuvienkin varassa ihailevien) suosikkeja?




15 kommenttia:

  1. Ihania koristeita! Täytyy itsekin mennä joku päivä niitä kattelemaan.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos, kiitos, kun esittelit! Voi vähän tunnustella etukäteen, jos satun Stockman-paikkakunnalle vielä ennen joulua. Paikan päällä hulinassa ei oikein mikään erotu, mutta nyt on vähän kuusalla tyyleistä :)

    VastaaPoista
  3. Ihania, kiitos tästä postauksesta :) mä tykkään noista eläimistä hirveästi ja kettu sopii hyvin tulokkaaksi joukkoon :) tosin en niillä osaa kuusta koristella, mutta yksittäisinä tapauksina oikeassa paikassaan ovat kauniita.
    Ps. Satuitko huomaamaan, minkä hintaisia nuo lumisadepallot olivat? Aika söpöjä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, noita lumisadepalloja oli kahta kokoa, isommissa oli vähän erilaiset hahmot. Nuo pienemmät taisivat olla jotain 8 euron pintaan, ellen aivan väärin muista.

      Poista
  4. Ihana postaus, kiitos! Itse en luultavasti tänä vuonna pääse Stockmannille, joten tosi kivaa ihailla näin netin välityksellä näitä koristeita. En osaa sanoa, mikä olisi minun suosikki, paljon oli kauniita. :)

    VastaaPoista
  5. Ooohhh...tänne on päästävä ihan pikimmiten! Ihana postaus, kiitos!

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoiselta näyttää jälleen Stockmannin joulu. Ihan alkaa sormet syyhytä, että kohtapuolin täytyy itsekin päästä paikan päälle joulukoristeita hiplailemaan :D
    Nuo riikinkukon sävyiset pallot on aika makeita! Varsinaista joulun väri-ilottelua :) Ei ehkä omasta kuusestamme löytyisi, mutta kiva katsella.
    Eläinkoristeet ovat suloisia, sammakkokoriste puolestaan.. Noh.. Mielenkiintoinen ;) Ja mikähän juttu tänä vuonna on nyt sitten noissa karvareuhka koristeissa.. Eikös jossain liikkeessä ollut joku kynttelikkökin karvalla kuorrutettuna.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se karvakynttelikkö oli oma bongaukseni. Liekö turkissomisteet sitten tämän talven trendi sisustuspuolellakin, enpä ole kiinittänyt huomiota.

      Poista
  7. Ihanan näköistä! Olisipas kiva päästä käymään tuolla, mutta varmaan jää tänä vuonna... Jollain tasolla nuo riikinkukon värit säväyttää ja houkuttaa vaikkei ne oikeastaan ole aiemmiin meidän jouluvärejä olleet ollenkaan :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos kattavasta esittelystä! Näiden avulla voinkin pohtia ennakkoon, mitä haluan :-)

    VastaaPoista
  9. Erikoisen kauniita jälleen kerran nuo Stockmannin joulukoristeet ☺ Oliko Stockalle tullut myös joulusuklaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä, ne olivat itseasiassa paikoillaan jo ennen koristeita.

      Poista
    2. Ok, kiitos paljon tiedosta ☺ Ilmeisesti suklaat löytyy Herkun puolelta ? :)

      Poista
    3. Kyllä Herkustakin varmasti osa löytyy, mutta se suurempi jouluherkkuosasto on ihan siellä jouluosaston vieressä. Tai näin ainakin Helsingin keskustassa, muissa myymälöissä voi olla toisinkin.

      Poista
  10. Joka vuotinen perinne täälläkin on se, että Stokkan jouluosasto pitää käydä kiertämässä :)

    VastaaPoista