tiistai 15. joulukuuta 2015

Havupalloja koulussa ja joulukalenterin 15. luukku

Viime viikko oli lähiopintoviikko ja pääsimme muun muassa työstämään hiukan jouluista myytävää koulun puutarhamyymälään. Omista käsistäni myytäväksi pääsi kuusenhavuista tehty havupallo.


Vaiheessa ollaan. Kyllä tähän saa useamman tunnin uppoamaan, kun tekee huolellista työtä. Välillä piti myös kipaita saksimasssa vähän lisää materiaalia. Pallon pohjaksi siis muotoiltiin kukkasienestä pyöreä pala, joka päällystettiin metalliverkolla. Tässä oksat pysyvät hyvin. Oksien kiinnittäminen kannattaa aloittaa ihan alhaalta ja edetä tasaisesti ylöspäin. Taustalla muuten näkyy myös männynoksista (taisi olla sembramänty kyseessä) tehty pallo, joka eteni huomattavasti vauhdikkaammin, koska männyn oksat ovat vähän leveämpiä, joten ne täyttävät pallon nopeasti. Liian suurta pallosta ei kannata tehdä, koska silloin siitä tulee raskas. opettajamme kertoi, että joku iso pallo on tuonut tuulen mukana heiluessaan katonreunankin alas. 


Valmis! Olin tähän oikein tyytyväinen.


Valmiit pallot odottamassa ostajia, omani tuossa etualalla.  Havupallon ympärillehän voi kietoa vaikka valosarjan. 

Sisällä myymälässä oli toki myös jouluisaa, kun joulukukat ovat tulleet myyntiin. Somisteena oli myös oppilastöitä. Tuo käpypallo jäi kutkuttamaan. Tuo pitää joskus toteuttaa itsekin. Päällä oli maltillinen määrä kullanhohtoa.


---

Voi herra mun vereni meidän tontun kanssa. Kuka on kertonut Toukolle benjihypyistä?  Sille on syynsä, että nmä tehdään yleensä kunnon välinein ja ammattilaisten valvonnassa.  

"Lakkaa kuvaamasta ja auta!"  Taisi Toukoakin vähän hirvittää ja lopulta nolottaakin.


1 kommentti:

  1. Tontut on kyllä tänä vuonna olleet hyvin ehtiväistä sorttia ja aina jos minkälaisissa ongelmissakin välillä :D.

    VastaaPoista