keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Jouluaaton tv-vinkki ja joulukalenterin 23. luukku

Täällä alkaa jouluvalmistelut olla lopupuolella. Kuusi ja koti on koristeltu ja vielä pitäisi jotin pikku askareita tehdä, kuten keitellä sinappi valmiiksi ja paketoida viimeiset paketit. Äsken kävin noutamassa veljen perheen koirat yökylään mummolaan, kun oma perhe on toisessa mummolassa. Kohta saakin rauhoittua nauttimaan tunnelmasta ja aatonaaton illasta.

Jos muuten huomenna on aikaa vilkaista tv:tä siin syöpöttelyn ja pukin odottamisen lomassa (tai omistatte tallennuslaitteen), niin suosittelen katsomaan ykköseltä klo 13.25 alkavan Prinsessa Ruusunen -elokuvan vuoddelta 1949. Kyseessä on siis Edvin Laineen ohjaama filmatisointi kyseisestä näytelmästä ja siinä kuullaan näytelmään sävellettyä musiikkia. Mukana on myös se Prinsessa Ruususen juhlamarssi, joka on nykyisin se suosituin häämarssi Suomessa.


Minulle kyseinen elokuva on hyvin rakas ja nostalginen, sillä meillä oli tuo elokuva videolla, kun olimme lapsia. Katsoin siskoni kanssa nauhan melkein puhki. Mustavalkoisuudesta huolimatta elokuvan upeat puvusteet ja lavasteet ovat yhä niin iki-ihania kuin lapsuudessakin.

--- 

Pesin aamulla saunan joulusaunaa varten ja jätin kuivumaan. Vaan kohta saunasta alkoikin kuulua veden loisketta. Toukohan se siellä oli jo Hiiskatin ja Himputin kanssa juoruamassa ja odottamassa saunaan pääsyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti