perjantai 12. lokakuuta 2012

Täydellinen joulukoti

Ah, törmäsin tämän talon myynti-ilmoitukseen ja ihastuin. Koko kokonaisuus olisi niin kovasti minua, sillä minulla olisi haaveissa talo, joka saisi olla vanha ja muutettu asuttavaksi juuri jonkun toisen käyttötarkoituksen jälkeen. Unelmoin juurikin hirsiseinistä ja näkyvistä kattohirsistä. Lautalattiat ja vanhat tulisijat iso plussa. Jostain syystä tämä ihan talo ja pihapiiri toivat mieleeni joulun ja saivat haaveilemaan, miten pukisin juuri tuollaista taloa jouluun. Voi itku ja tiraus, miten tunnelmalliseksi moisen saisi.


 

 Näen sieluni silmin tuon kauniin portaikon jouluasussa. Lyhtyjä ja koristepuita, kyllä vain.Sali kylläkin saisi hirsiseiniinsä ja kattoonsa oitis uuden maalikerroksen, kuten eteisessä. Koiran voisin ottaa kaupan päälle!

  
Keittiökin saisi maalia. Oikeastaan vain nauttisin siitä, että saisin tehd talossa jotain ihan itse. Vanha hella suorastaan huutaa kynttiläasetelmia.Ja tämä, senkin viimeinen niitti. Olen pikkutytöstä asti haaveillut tämäntyyppisestä ikkunallisesta lukusopesta.


Lisää kuvia talosta ja pihapiiristä täällä Oikotiellä. 

Ikävä kyllä ihasteluksi jää, ellen satu voittamaan pääpottia huomenna lotossa. Porvookin voisi olla muuten ihana asuinpaikka, mutta epäilen töiden löytymistä ja kulkuyhteyksiä näin autottomana. Voi käytännöllisyys, miksi sinun täytyy aina olla niin tylsän välttämtöntä?

tällaisten omien kotien haaveilu voi johtua siitäkin, että asustan sinkkuna pienessä yksiössä ja joulun tulen viettämään lapsuuden maisemissa äidin luona. Edes lapsuudenkotia en pääsee enää laittamaan, koska siitä vastaa nyt veli ja kälykokelas, jotka remontoivat taloa parhaillaan. Liekö jonkinlaista juurettomuutta, kun ei ole sitä omaa Kotia isolla K:lla, jota pääsisi laittamaan. 

Noh, joulusta tulen joka tapauksessa nauttimaan.

5 kommenttia:

 1. Aivan mahtava!! Minäkin näin jo silmissäni kuinka upeaan jouluasuun tuon saisi laitettua. Voi huokaus. Ihanaa joulun odotusta sinulle, ja haaveilua, unelmia pitää aina olla : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, eihän sitä koskaan tiedä milloin ne haaveet toteutuu. Olisi aika tylsää, jos ei koskaan voisi miettiä kuinka hienoa on että on saavuttanut jonkun unelmansa, jos sellaisia ei ole koskaan ollutkaan.

   Poista
 2. Kieltämättä, aivan täydellinen joulukoti! Juuri sellainen vanha, tunnelmallinen talo. Minunkin unelma :) Älä lopeta unelmoimista, jos jotain oikein paljon haluaa sen saa! (kun tekee töitä haaveen eteen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä haave vain ei ole mahdollinen, mutta ehkä vielä joskus.

   Poista
 3. Ai että on ihana - meleko prikulleen samanlainen olisi omissakin kaaaaukaisissa haaveissani... Mutta niin, ehkä sitten joskus, hyvällä tuurilla.

  Kiva blogi muuten sulla! :)

  VastaaPoista