maanantai 15. lokakuuta 2012

Virallinen lähtölaskenta on alkanut

Käväisin tänään kaupungilla ja totesin, että näemmä ainakin suurimpien liikkeiden ja ketjujen kauppiailla on ollut joko sanaton sopimus tai vain samankaltaiset suunnitelmat aloittaa joulusesonki lokakuun puolesta välistä. Joulua alkoi nimittäin tupsahdella hykerryttävästi esiin sieltä sun täältä.

Mitään muuta ei tällä kerralla tarttunut mukaan, paitsi hopeamaalia tulevaa projektiani varten. Olen siis jo pitkään etsinyt hopeaista porofiguuria pöytäkoristeeksi, mutta en ole löytänyt mieleistäni (viime vuonna jokaisessa oli kunnon jenkkityyliin puoli kiloa varisevaa glitteriä päällä) Päätinkin nyt hankkia jostain yhden tai jopa useamman edullisen leluporon tai -patsaan ja maalata ne itse mieleisekseni. Ongelma vain on nyt se, etten tahdo löytää enää minkäänlaisia porofiguureja. Kokoa saisi siis olla sen verran että koristeen huomaa ja se ei nyt ole niin nukaa, onko kyseessä oikeasti poro, kauris tai peura. Kunhan nyt saisin sen hopeisen hirvieläimeni! Kauniisiin sorkallisiin törmänneet, vinkatkaa näköhavainnosta minullekin, joohan?

Kuitenkin, heiluin sitten vaivihkaa puhelimen kameran kanssa ja ikuistin muutaman jouluisen aiheen.


 Itse en niinkään välitä kärpässienistä joulukoristeina, mutta niitä on ainakin viime vuosina alkanut näkyä enemmän Suomessakin. Varsinkin jouluisissa asetelmissa. Tiger-nimisessä tilpehöörikaupassa olikin läjä kauniisti hohtavia sienituikkukuppeja. Tiedoksi siis niille, jotka kärpässieniin ovat tässä mielessä mieltyneet.

Jouluvalopuolella monessakin paikassa näkyi olevan tuollaisia hauskoja ornamenttikuusia. En ole nähnyt tuota valojen kanssa mutta valoketjut siis kulkevat kuusen oksia pitkin. Uskon koristeen olevan aika upea valaistuna, mutta se on ilmankin hauskan näköinen. Itselleni ei kyllä tuollaiselle ole paikkaa, ikävä kyllä.

Pitää kuitenkin laittaa idea korvan taa. Kätevä tekijähän rakentaa samantyyppisen koristuksen itsekin. Rungon voi tehdä vaikka puusta tai hitsaustaitoisena metallista. Sitten vain oksille mieleisiä koristeita riippumaan. Valoköynnöksenkin voi ujuttaa mukaan. Koristeinahan voisi käyttää myös esimerkiksi kimaltavia kristalleja. Tai mitä tahansa kauniita esineitä. Huomasin hauskana yksityiskohtana, että tuossa alkuperäisessä puussakin nuo ympyrän muotoiset sydänkoristeet ovat samanlaisia riipuksia, joita olen nähnyt joskus korva- ja kaulakoruina.Indiskassa joulua ei oltu viellä ehditty laittaa täysin esille, mutta näyteikkunassa oli pieni sneak peak ja lupaus uuden rakentamisesta. tulossa on näemmä ainakin tuollaisia "nastoja", joilla mistä tahansa kynttilöistä saa itselleen adventtikynttilät. Toteutus näytti kaikessa eleettömyydessään hyvältä.
Odotan kyllä Indiskan jouluvalikoimaa innolla. Heillä on aina ollut ainakin omaan silmääni mukavan erilaisia ja hurmaavia koristeita.

Ruokakaupassa taas törmäsin joulumakeisvuoreen. Silmäilin valikoiman pikaisesti läpi ja uutuuksina (tai ainakin minä en muista näitä aiemmin nähneeni) näytti olevan ainakin isoon laatikkoon pakatut Pätkis-paperikonvehdit Fazerilta, myös Omareita näytti saavan nyt isossa boksissa.  Maraboulta löytyi ihanan näköisiä suklaasydämiä nougat täytteellä. Näitä siis, mutta eri nimellä. Pandalta puolestaan silmiin otti paperiin pakatut Juhlapöydän konvehdit. Kahden erilaisen pakkauksen makuvaihtoehdot olivat toffee ja minttu-toffee.

---

Ja ai niin, kun kerran etsintäkuulutin jo porojakin, niin voisin myös huudella muuta tarpeellista, jota en millään ole löytänyt. Haluaisin tehdä joululahjoiksi vaniljauutetta, joka pitäisi piakkoin saada tekeytymään. En vain löydä mistään tarpeeksi pieniä suljettavia lasi- tai kovamuovipulloja, joihin uutteen voisi tehdä. Otan siis ilolla vastaan vinkkejä siitä, mistä voisi löytää tarkoitukseen sopivia sieviä pikkupulloja tiiviillä korkilla. En haluaisi joutua tekemään lahjoja rujoihin muovisiin pakastepulloihin.

Menen kohta alkoon ja haalin heiltä kaikki pikkupullot...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti