sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Varhaisia löytöjä

Niin, lupasin esitellä, mitä löysin eilen Sokoksen alennuspöydältä. Mukaan tarttui siis aivan hurmaavat Sian roikkuvat koristelinnut ja Pentikin upean punainen lasimaljakko. hintaa koko satsille kertyi vain 22 euroa, eli mielestäni aika hyvä diili.

Mökötän nyt hiukan sitä, miltä nuo kuvat ja erityisesti linnut niissä näyttävät. Linnut ovat siis lasia, joka on kuvioitu kiiltävillä hopeatäålillä ja nuo kummatkin heijastavat pinnat yhdessä tuntuu peilaavan pienimmänkin valonsäteen niin, että linnut oli lähes mahdoton saada kuviin tarkkoina.


Suunnittelija on tosin tehnyt pienen ajatusvirheen noiden ripustuslenkkien kohdalla. Ripustuskohdat kun ovat lintujen selässä sellaisessa asennossa, että osa kavereista kenottaa roikkuessaan tuolla lailla hölmösti. Kuin saalistussyöksyyn lähdössä!  Mutta mitäpä pienistä.


Hiukan yksityiskohtaa lintujen pinnasta. Näyttää luonnossa todella kivalta.  Ja olen nyt hirveän tyytyväinen muutenkin tähän löytöön, sillä olen aina ajaellut, että sitten joskus, kun minulla on oma kunnollisen koinen koti, jonne voin laitaa oman kuusen omilla koristeilla, niin kuuseen tulee ehdottomasti lintuja.
Tässä vielä tuo upean värinen maljakko. Ensimmäinen joulualhja hankittu. Saa nyt vaan viel nähdä, meneekö tuo siskolle vai kälylle. Tai sitten se pysyy minulla...


4 kommenttia:

 1. Valtavan kauniit, linnut sekä maljakko! Todellinen löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja pöydässä oli kovasi muutakin kaunista vielä jäljellä. Pitääkin kipaista myös toiseen kaupungin Sokokseen vilkaisemaan, onko siellä samat alet.

   Poista
 2. Oi, nuo linnut erityisesti ovat hurmaavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen itsekin, monissa tarjolla olleista on ollut aina omaan makuun liikaa kimallusta, liian pöyhkeät höyhenet tai jotain muuta vikaa. Nuo ovat vähäeleisen kauniita.

   Poista