torstai 13. joulukuuta 2012

Elävää valoa ja 13. luukku.

Hyvää Lucian päivän iltaa!  Lucian päivä on minusta aina ollut jokseenkin hassu laina muista maista, sillä eihän Suomessa juurikaan pyhimyksiä muuten juhlisteta. Kaunis perinne se kuitenkin on ja minä rakastan erityisesti Sankta Lucia -laulua.

Tänään oli myös Helsingin perinteinen Lucian päivän kulkue, josta juuri saavuin. Päihitti kyllä sen ankean joulunavausparaatin mennen tullen. Tällaiselta Helsingin Lucia-juhlistus näyttää:Lucian päivä on kuitenkin hyvä muistutus, miten tärkeä asia valo on. Valolla onkin helppo luoda myös tunnelmaa kotiin ja siitä sainkin idean koota muutaman kuvan erilaiista kynttiläasetelmaideoista. (Mikä sanahirviö!)

 Tällaisen viinilasi-idean haluan kyllä joskus toteuttaa, kunhan hyvä tilaisuus tulee ja keksin, mitä nättiä laittaa lasin alle. Toimii varmasti muinakin vuodenaikoina.


Kysymys kuuluu, pysyvätkö pallot tosiaan itsesttän vedessä noin? Näyttää kuitenkin hyvältä, kuten myös tuo toinen asetelma. Vanhat kaksikerroksiset tarjottimet käyttöön.


---

Joulukalenterissa tietenkin Luciaa. Tämä video on Tukhlman Globenin vuosittaisesta Lucia-konsertista joka olisi varmasti sykähdyttävä kokemus. Kaunista.3 kommenttia:

  1. Ihanaa kun jaksat kaivella netin uumenista näitä kuvia! Tuo viinilasijuttu on mainio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän se on sellaista oman hupiselailun ohessa löydettyjä ja tallennettuja kuin kaiveltuja. :)

      Poista