tiistai 4. joulukuuta 2012

Pieniä ruokalahjaideoita ja 4.luukku

Kerroin lokakuun puolella laittaneeni ystävieni pikkulahjoja varten tekeytymään pienet purkilliset vaniljauutetta. Olen kuitenkin keräillyt netistä myös muutamia muita pieniä ja helppoja ruokalahjaideoita perinteisten kotitekoisten leivonnaisten ja karamellien rinnalle. Ehkä vielä tulevina vuosina päädyn näitäkin kokeilemaan.


Baileys tai muu vastaava kaakaon mausteeksi sopiva likööri olisi hauska lisä valmiin kaakaoseoksen kylkeen. Ainakin aikuisväelle.


Oijoi, kuorruttakaa jokin kinuskilla tai toffeella, niin minä ottaisin sen vastaan vesi kielellä.  No ei aivan, mutta tällainen lahja olisi kyllä mieluinen. Ripaus suolan makua toimii muuten älyttömän hyvin kinuskissa. Täytyy myös jakaa yhden itse keksimäni jäätelöannoksen ohje, joka todella hyväksi havaittu yhdistelmä: Päärynäjäätelöä, murusteltua kaurakeksiä ja kinuskikastiketta. Omnomnom.


Lahjoiksi voisi purkittaa myös hyväksi havaittua omaa mausteseosta tai vaikka sen vaniljauutteen sijaan vaniljasokeria. Vaniljasokeri siis saadaan aikaan suurin piirtein niin, että sokeriin upotetaan halkaistu vaniljatanko ja annetaan maustua vaikka pari kuukautta. Kuvassa näyttäisi sokerin joukkoon myös rapsittu vaniljatangosta siemeniä. Sokerin muuten saa hienommaksi vaikka tehosekoittimessa pyöräyttämällä. 

Jossain kirjassa oli myös mainio idea antaa lahjaksi kauniissa purkissa sekoitus paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä (mahdollisesti maustettuja) sekä pieni reseptivihkonen erilaisiin salaatteihin, jossa siemenseosta voisi käyttää.


Myös niitä perinteisempiä ruokalahjoja voisi koristaa uudella tavalla. Uskoisin hymyileväni hyvin leveästi, jos saisin vaikkapa tuollaiseksi poroksi puetun viinipullon.


Ja heh, täytyyhän miespuolistenkin mieltymyksiä miettiä...  Ehkä kuitenkin mieluummin vaikka pyöreitä vuosia täyttävälle. jostain syystä tästä tuli mieleeni se, kun veljeni antoi serkullemme lahjaksi viskipullon, jonka hän sulki valurautaisen putken sisään. putken kyljeen oli leikattu aukko, josta näki mitä se sisältää ja lopuksi koko komeus hitsattiin umpeen. Veljeni ja kaveripiirinsä harrastaa siis kovasti tuollaisia käytännön piloja. Aiheutti kyllä kovasti hilpeyttä suvun kesken. Pitääkin kysäistä serkulta, millä keinoin sai pullonsa paketista ulos, vai onko vielä saanutkaan.

---

Joulukalenterin neljännessä luukussa nähdään Amerikan "ensimmäinen koira" eli presidentti Barack Obaman perheen mahdottoman söpö Bo tarkastamassa Valkoisen talon tämän vuoden joulukoristuksia. Bo-koiran tarinahan on se, että isä-Obama lupasi tyttärilleen koiran, jos hän voittaisi presidentinvaalit vuonna 2008. tietääkseni tytöt eivät tainneet kuitenkaan toista koiraa tänä vuonna saada.Hauskasti kyllä tehty tuo video. Ihana Bo, taisi koristeet kelvata, kun vaikuttaa niin tyytyväiseltä.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti