keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Vaihtoehtokuuset ja 12. luukku

Puolessa välissä ollaan!  Kylläpäs aika menee nopsaan. Viikon päästä tähän aikaan olen todennäköisesti tekemässä lähtöä rautatieasemalle kaikkine kantamuksineni, kohti joulunviettoa siis. Joulunajan junssa on muuten aina joku erityinen tunnelmansa, kun niin monet ovat matkalla jonnekin jouluksi. En tiedä johtuuko se omasta mielialastani, mutta minusta ihmiset vaikuttavat olevan jotenkin paremmalla tuulella.

Asiasta toiseen, koska oma kotini on aika pieni, niin olen jonkin verran pohtinut, millaisen kuusen pieneen tilaan saisi. JOS siis tilanne olisi se, että jonkinlaisen kuusen itselleni haluaisin. Nyt en sitä kaipaa, sillä joulun vietän kutenkin kokonaisuudessaan muualla.

Tietysti erilaiset pöytäkuuset ovat pieneen tilaan passeleita, mutta olen törmännyt myös erilaisiin hauskoihin vaihtoehtokuusiin.


Tällainen idea olisi eniten omannäköiseni. Sievä kuin mikä ja koristeiden vaihtelu on helppoa.


Myös tämä tyynykuusi viehättää. Varsinkin käsityöihmiselle sopiva. Tottunut ompelijahan surauttaisi tuollaiset päälliset hetkessä ja täytteenä ei välttämättä tarvitse olla valmiita tyynyjä, vaan vaikka vanua tai jotain kierrätysmateriaalia.

Minulla on sellainen olo, kuin olisin törmännyt  tällaisen "kuusen" ohjeeseen jossain suomalaisella sivustollakin. Saatan kuitenkin muistaa väärin. Tämän toteutus on kuitenkin hyvinkin yksinkertainen: ostaa itsensä ympärille kierretyn kerän (siis sellaisen, että lanka kiertyy aina suuremmaksi ympyräksi, mitä enemmän lankaa kehän ulkoreunalle kiertä) haluamaansa metallilankaa tai kiertää sen itse, ottaa sisemmästä, eli siitä kapeimmin kiertyneestä päästä kiinni ja antaa lopun pudota spiraalina alas. Ylin pää kiinni kattoon ja "kuusen" voi koristella miten haluaa.

Makedo
 Tämä Makedon pahvikuusi sopisi vaikka intohimoiselle kierrättäjälle. Materiaalin saa päättää itse.Tai sitten kuusen voi ripustaa vaikka kattoon ja vielä nurinpäin! Säästyy kätevästi lattiatilaa. No ehkei ihan kotitalouden ratkaisu, mutta Ruoholahden ostoskeskuksessa Helsingissä on itseasiassa katossa ylösalaisin roikkuvia pieniä kuusia. Ihan hauskalta ne siellä näyttävät.

---

Joulukalenterissa tänään 12. päivän kunniaksi vanha 12 Days of Christmas -laulu hieman omalaatuisena, mutta ah, niin hillittömän hauskana versiona minulle mieluisan Taking Back Sunday -bändin jäsenten esittämänä. Tämän videon olemassaolon muistan joka vuosi joulun aikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti