tiistai 18. joulukuuta 2012

Kukkivaa joulua

Joulukukat taitavat olla useimmissa suomalaisissa kodeissa ihan yleinen juttu, mutta vaihtelua voisi saada vaikka ihan leikkokukista. 

Esimerkiksi ruusut voivat olla monelle vieras ajatus joulukukkana, koska ainakin Suomessa ne liitetään yleisemmin kesäisiin juhliin. Pienillä kikoilla ruusuistakin saa kuitenkin varsin jouluisen.


 Meillä oli useampana vuotena tapana antaa naapurilahjoina pieni kimppu punaisia ruusuja, jotka oli kuvan apaan kehystetty kuusenoksilla. Yksinkertaisen kaunista. Myös nuo männynhavut näyttävät hyvält. Oikeanpuolimmainen taas kävisi minkä tahansa kukkien piristykseksi, mutta minulla piparminttuhiirellä nuo kepakot varmaan harvenesivat mystisesti hyvin pian.


Viinilasien hyötykäyttöä jälleen, nyt vuorossa shamppanjalasit. Tuonnekin voisi ujuttaa minkä tahansa mieluisan kukan tai pienen oksan.

Kodin Kuvalehti
 Tulppaanit ovat mielesäni ihania ja sopivat mihin tilanteeseen vain. Tässä pari hienoa ideaa uudenlaiseen esillepanoon. Vasemmalla siis maljakkona on käytetty vanhoja patinoituneita kakkuvuokia.

Beautiful Homes and Gardens
Ja miksei myös niitä kaikkein perinteisimpiä joulukukkia voisi kohdella vähän uudella tavalla. Yllättävän hyvännäköinen on joulutähti ninkin.

4 kommenttia:

  1. Blogissani on sinulle tunnustus, käyhän nappaamassa mukaasi :)

    VastaaPoista
  2. Ai hitsi, Mimura ehti ensin! Myös minun blogissani on sinulle tunnustus. :)

    VastaaPoista