perjantai 14. joulukuuta 2012

Hopeoituja lehtikuusia ja 14. luukku

Enpäs tarkoitakaan otsikon lehtikuusella sitä puuta, vaan kokonaisista aikakauslehdistä taiteltuja paperijoulukuusia. Löysin tämän ohjeen kotiguru Martha Stewartin sivuilta viime vuonna ja silloin kokeilin tehdä jo yhden kuusen. Nyt innostuin tekemään niitä lisää ja tällä kertaa myös viimeistelin kuuseni hopeasparyllä ja ripauksella kimallusta.


Tält kuuset näyttävät taiteltuina. Ihan kivan näköisiä näinkin. Kyllähän tuohon taitteluun saa aikaa kulumaan, mutta se oli oikeastaan aika koukuttavaa ja huomaamattahan tuo syntyi vaikka tv:tä katsellessa. 

Ja tässä kuusia kahdessa koossa spreijattu maalipinta yllään. Tuota pienempää lehtikokoa löytyy muten varsinkin ulkomaisten aikakauslehtien joukosta. Ne ovat myös tähän hommaan hyviä siksi, että lopputulos on mielestäni tiiviimpii ja paremman näkinen, mitä paksumpi alkuperäinen lehti on. Olen kyllä nähnyt näitä tehtynä myös kirjoista, joista on poistettu kannet. 
Maalia voisi laittaa paksumminkin ja "syvemmälle", mutta itse halusin myös noiden alkuperäisten sivujen ja lehtimäisyyden erottuvan.


Ja vielä lähikuvaa, josta erottuu tuo kimalle paremmin. Pidän siitä, että tuo hillitty kimallus erottuu aina kauniisti, kun kuusia kohden vilkaisee.(ja kas, sininen hetki ulkona pääsi myös kuvaan)

Jos joku innostuu tekemään naita niin voisin antaa pari neuvoa. Ensinnäkin taitokset kannattaa tehdä vaikka viivoittimella, niin sormet säästyy ja tatteista saa siistimmät ja skrapimmat. Kannattaa myös alusta asti kiinnittää huomiota, että varsinkin tuon "latvan" kohdassa taittaa sivut aina mahdollisimmat lähelle lehden keskustaa. Latva lähtee muuten helposti leviämään ja menettämään muotoaan.

---

Joulukalenterissa tänään aina niin hurmaava ja suorastaan ihana mies Michael Bublé ja aika nerokkaasti toteutettu duetto legendaarisen "joululaulujen äänen", Bing Crosbyn kanssa. (b. Crosbyhan on siis siirtynyt ajasta ikuisuuteen jo useampi vuosikymmen sitten) Mutta tässä siis viehättävä White Christmas. Arvostan tosin enemmän tätä laulua suomenkielisenä versiona siitä syystä, että suomentaja on tajunnut muokata sanat paremmin meidän koordinaatteihiin sopivaksi. Meillä kun valkoinen joulu taitaa olla vähän todennäköisempi kuin Kaliforniassa, missä White Christmas tiettävästi on tehty. Ja hei, tänä vuonna se ihana valkoinen joulu taitaa olla jo taattu joka Suomen kolkassa. Mukavaa, kun ei tarvitse murjottaa lumettomuutta.HUOM! Tärkeä vinkki kaikille Michael Bublén faneille ja myös muille joulumusiikin ystäville:
 Michael Bublén Home for the Holidays -joulushow esitetään tänään 14.12. Ava-kanavalla klo 19 ja uudestaan sunnuntaina 16 päivä Subilla klo 17.15. Tv:t siis auki tai tallennusajastimet valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti