sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joulukuusimietteitä ja 16. luukku.

Hyvää kolmatta adeventtia. Viikon kuluttua jännitys ja touhu alkaakin olla jo kovassa vauhdissa.

Kun tuossa aiemmin listailin muutamia vaihtoehtokuusia, niin pitää vähän myös käsitellä niitä ihan oikeita joulupuita.

Minulle joulukuusi taitaa olla se kaikista tärkein osa koko koristelukokonaisuutta. Jos pitäisi viettää joulua vain yhden koristuksen voimin, niin sen kunnian saisi ehdottomasti joulukuusi. ja aito sellainen, kuusen tuoksu on minulle aika ehdoton joulutunnelman luoja. En kovin vapaaehtoisesti ottaisi muovikuusta.

Meidän perheessä joulukuusi (tai kuuset, kun lastenhuoneessa oli aina oma pieni kuusensa) haettiin aina ennen muutama päivä ennen joulua suvun metsästä.Yleensä tuo tehtävä kuului isälle, mutta aika usein me lapset lähdimme mukaan. Ihan jo siitä syystä, että isän silmä jaa kärsivällisyys ei ihan tavannut riittää siihen, mitä me kuuselta toivoimme. Eräänä vuonna kuusenhakumatkalle lähti vain isä ja veljeni, mutta he palasivat niin karmean karahkan kanssa, että me naisväki jouduimme lähteä uudelleen metsään. Viime vuosina kuusemme on kuitenkin ollut ihan ostokuusi ja hyvin ne ovat kelvanneet.

Jotkut ihmiset harrastavat sitä, että joka vuosi kuusi ja muut koristukset noudattavat erilaista teemaa tai värimaailmaa. meidän perheemme on enemmän perinteinen, kuusessamme on aina ne vanhat rakkaat koristeet. Koristeiden pohjana ovat eriväriset metallinhohtoiset lasipallot, kimaltelevat jääpuikot ja hauskat värikkäät puuhahmot. Viimeinen silaus tulee säihkyvästä lametasta ja köynnöksistä. Yksinkertaista, mutta oman näköistä. Meidän kuusemme perusteella joulukuusimakuni onkin kehittynyt sellaiseksi, että pidän siitä, että koristeita ei ole liikaa, muttei myöskään niin vähän, että kuusi näyttää paljaalta.

Country Homes

Tällainen maalaistyyli siis on eniten mieleeni. Tosin tässä kuusessa saisi olla enemmän valoja. Ihan mukavasti silmääni miellyttävät myös nämä yksinkertaiset sievät kuuset.

Country Homes ja Home for Christmas
Ideal Home
Toisaalta pidän myös pohjoismaisen simppelistä tyylistä ja voisin kuvitella koristelevani kuusen myös vain parilla omaan sisustukseen istuvalla värillä. Eikä pahalta näytä myöskään alla olevat yksisävyisemmät kuuset, kun ne istuvat muuhun ympäristöön. Tosin uskon, että kyllästyisin yksiväriseen kuuseen ennen pitkää.

House to Home
 Millainen tyyli sitten saa minut irvistämään? No se yliampuva amerikkalaistyyli tietenkin, kun kuusi ahdetaan niin täyteen erilaista härpäkettä, että koko puuta ei edes tahdo erottaa niiden alta. Liian "tårta på tårta" minulle. Jätän siis alla olevat överimeiningit suosiolla muille.

U-Create, Trendy Tree, Centsational Girl, Lil Blue Boo

 Mitkä asiat teillä muilla tekevät joulukuusesta sen oman joulukuusen?

---

Joulukalenterissa tänään nostalgiaa Disneyn kanssa. Kuinkahan monta kertaa olen tämänkin klassikkopätkän Mikin, Pluton ja yllätysvieraiden joulukoristelusta nähnyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti