maanantai 17. joulukuuta 2012

Suunniteltuja jäätaiteluija ja 17. luukku

Meillä on aina säiden annettua myöten koristettu meidän ja naapurin pihan välinen aita jäälyhdyillä. Tämä vuosi tilanne on nyt erilainen, mutta eiköhän ne jäälyhdyt iloksemme ilmesty myös äitini uuteen kotiin. Olenkin tässä kovasti kytännyt Etelä-Pohjanmaan sääennusteita ja pakkasen suhteen näyttää onneksi ihan hyvältä. (ainoa asia, jonka vuoksi iloitsen kireämmästä pakkasesta!) Eiköhän me loppuviikosta saada vesi jäätymään ilman ongelmia.

En pahemmin innostu kukkien tai muiden esineiden tunkemisesta lyhtyihin, mutta puufanina tuollaiset yksinkertaiset lehdet ja oksat näyttävät sieviltä. Ei tosin noin törröttävästi.

Aiemmin meillä on tehty ihan perinteisiä ämpärilyhtyjä, mutta nyt ajattelin kokeilla myös jotain muuta. Ensiksi inspiroiduin tästä Pinterestistä löytyneestä kuvasta.


Nuo "marmorikuulat" on siis tehty yksinkertaisesti jäädyttämällä värjättyä vettä ilmapallojen sisällä umpijäähän, minkä jälkeen ilmapallokuori on kuorittu pois. Ensin ajattelin tehdä tuollaisia kuulia valkeina ihan vain koristeeksi, mutta sitten keksin, että saisiko samalla tempulla aikaiseksi pyöreitä lyhtyjä. Ja Pinterest lauloi, että onnistuu! Idea on sama kuin perinteisissä jäälyhdyissä, eli lyhdyn ei anneta jäätyä umpeen. Jo jäätyneeseen kuoreen tehdään aukko, josta ylimääräinen vesi kaadetaan pois.
 
Willowday

Mad in Crafts
 Jos lyhdyssä haluaa käyttää oikeaa kynttilää, niin aukko pitää tietysti laittaa ylöspäin. Noissa kuvissa olevissa umpinaisissa pallolyhdyissä on paristokäyttöinen kynttilä ja lyhty on siis asetettu aukko alaspäin. Oikealta tuleltahan loppuisi tuolla umpinaisessa tilassa happi hetkessä.

---

Joulukalenterissa potkaistaan tämä viimeinen odotus- ja valmisteluviikko käyntiin vähän tavallisia joululauluja rockimmalla menolla. Tässä siis suosikkibändini näkemys All I Want For Christmas -laulusta. Täytyy myöntää, että pidän tästä versiosta paljon enemmän kuin Mariah Careyn alkuperäisestä.


2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava idea tuo pyöreiden lyhtyjen tekeminen! Lapsuuteni jouluissa oli aina aattona (ja muillonkin talvella) pihalla paljon jäälyhtyjä. Nuo pienet pyöreät voisivat toimia hyvin parvekkeen pöydälläkin. Täytyypä seuraavalla kauppareissulla kurkistella josko lyötyisi ilmapalloja, menisi heti tämä idea kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, noista voi tehdä sen kokoisia kuin haluaa ja vielä olisi sekin etu, ettei vahingossakaan riko ämpäreitään, jos ne pääsevät jäätymään yli.

      Poista