keskiviikko 18. joulukuuta 2013

18. luukku - Joulun rauhaa

Huu, olen laskeutunut (tai siis puksuttanut) joulunviettoon.  Saavuin siis tänään kotiseuduille lakeuksien rauhaan. Tämä tulikin juuri sopivasti, sillä jotenkin alkoi ahdistaa kaupungin pimeys ja hektisyys. Kun kaikilla tuntuu vain olevan kiire jonnekin. Omasta mielestäni joulustressi on jotain, minkä ihminen itse itselleen luo päänsisäisillä odotuksillaan.

Eilen koin myös eräänlaisen joulun ihmeen. Istuin illalla bussissa ja mietin, kuinka lumettomuus nakertaa joulutunnelmaa. Seuraavana hetkenä näin kuusi identtistä joulupukkia kiipeämässä mäkeä ylös kohti kirkkoa. Nauratti.

Sain tänään jo tekaistua joulun sinapit. Velipoikakin sai tilaamansa neljä purkkia. Tekemistä riittää vielä niin täällä kuin varmasti siellä muuallakin, mutta muistakaa myös nauttia ja rauhoittua. Itselläni siinä auttaa esimerkiksi musiikki.

Tässä on täydellinen esimerkki siitä, miten kaunista ja seesteistä musiikkia voi saada aikaan täysin ilman soittimiakin. Kuunnelkaa ajatuksella.2 kommenttia:

  1. Minulla soi radio kaiket päivät, kuuntelen klassista, ja välillä soitan mm. gregoriaanisia joululauluja. Poltan kynttilöitä, haistelen hyasintin tuoksua ja teen joulua aika rauhalliseen tahtiin. Luulen, että kolmen viikon flunssa pelasti minut joulustressiltä. Koska en jaksanut tehdä mitään muuta, viritin kotini hiljalleen jouluun jo ensimmäisestä adventista lähtien. Joulublogiani olen pitänyt päivittäin. Kamera on koko ajan jalustalla. Vielä on tietenkin käytännön hommia tekemättä, mutta jokseenkin rauhallisella joulumielellä olen. Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa sairasloman hyötykäyttöä siis! Itsellä onkin juuri tuo asenne, että hiljaa ja vähitellen hyvä tulee, vaikka onhan puuhailu tunnelmallisempaa mitä lähemmäs kohokohtaa päästään. Ja jos jokin pikkuseikka jää tekemättä, niin so what. Tuntuu, että etenkin vanhempi sukupolvi kerää itselleen ihan turhia paineita esimerkiksi siivoamisesta. Onko se joulu ihan oikeasti pilalla, jos vaikka ne keittiön kaapit jäävät siivoamatta?

      Poista