sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Paketointijuttuja ja 22. luukku


Ihailen aina joulua ennen kaikkia kauniita paketteja ja paketointi-ideoita, mutta en koskaan päädy itse toteuttamaan niitä. Miksi? Kysymys on lähinnä käytännöllisyydestä. Koska vietän jouluni muualla, minun täytyy kuljettaa lahjat yleensä junalla muiden matkatavaroideni kanssa. Jos paketoisin lahjat kauniisti etukäteen, olen ihan varma, että paketit nuhjaantuisivat ja repeilisivät kuljetuksessa. Sama pätee oikeastaan myös paketointitarvikkeiden kuljetukseen. Tavaraa on muutenkin paljon, enkä halua lisätä keon huipulle vielä lahjapaperirullaa, pahimmassa tapauksessa useampia. Miten sitä edes tietäisi, kuinka paljon paperia tarvitsee.

Paketoin siis lahjat tylsästi määränpäässä valmispapereilla ja -nauhoilla. Toisaalta rakasta sitä, että saan valita jokaiseen lahjaan erilaisen paperin lahjan saajan ja lahjan mukaan. Tänä vuonan esimerkiksi eräjorma-veljeni saa lahjaksi riistakeittokirjan, jonka käärin maskuliinisen väriseen paperiin, jossa oli mm. peuran kuvia. Ymmärtänette pointin.


Joka vuosi lahjojen joukossa on muuten se yksi murheenkryyni: Se hankalan mallinen lahja, jota ei saa millään kauniiksi paketiksi. Pahvilaatikko yleensä pelastaa, mutta joskus lahja on sen kokoinen, ettei sille löydy laatikkoa.

Yllä nähdään mielestäni sievin tämän vuoden paketeista (pidän tuosta paperista kovasti) ja tämän vuoden murheenkryynin. Voin kertoa, että koirien pallonheittolelun paketoiminen ei ole helppo homma ja tuossa vaiheessa taisin itsekin olla jo vähän leipääntynyt koko paketoimiseen. Tosin eipä koirien paketin tarvitse mikään eri sievä ollakaan.

 Tämän päivän luukku liittyy paketointiin, mutta vähän viihteellisemmin. Tiedättekö, mitä tarkoittaa ASMR? Lyhenne tulee sanoista autonomous sensory meridian response ja se tarkoittaa tiivistettynä sitä, että lempeät äänet (usein yhdistettynä jonkin toiminnan katselemiseen) aiheuttavat rentouttavaa kihelmöintiä päässä ja esimerkiksi niskassa. Tässä olisi yksi ASMR-video, jossa paketoidaan joululahjoja. Huomioikaa vain, että osalle ihmisistä tuota tunnetta ei tule. Itselläni nämä toimivat älyttömän hyvin ja tuijotinkin äsken tätä videota rentoutuen koko ajan enemmän. Suosittelen siis kokeilemaan, jos vaikka niiden lahjojen paketointi stressaa. Paras efekti tulee kuulokkeita käyttämällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti