torstai 12. joulukuuta 2013

Missä on joulun ihmemaa? - 12. luukku

Minulla on ollut jouluolo jo kuukauden päivät, mutta mitä lähemmäs joulua päästään, sitä enemmän yksi merkitsevä seikka on alkanut päästää niskan päälle latistamaan tunnelmaa. Ja se on tämä:


Ei ihan nostata joulumieltä tämä pääkaupunkiseudun säätila. Kuin kastunut vanha villasukka - märkä, kylmä ja nuhjuinen. Tuolla jossain sumuverhon takana siis pitäisi vielä olla Helsingin keskusta, joka tavallisesti näkyy ihan hyvin. Näen jopa junien saapuvan ja lähtevän rautatieasemalla.  Hrrr, tuntuu, että tuolta tulee kohta jotain pahaa.

Ironistahan tässä on se, että minä epätalvi-ihminen aloin tänä vuonna haaveilla lumisesta maisemasta jo loka-marraskuun vaihteessa. Ja tottahan luontoäiti päättää juuri tänä vuonna rankaista minua tällä lumettomuudella. Pohjoisemmassahan lunta toki on, mutta ainakin tämä eteläisin seutu näyttää pahasti jäävän ilman valkoista joulua. Itsellenihän toki riittäisi se, että edes Etelä-Pohjanmaalla olisi lumipeite jouluna, kun siellä sen vietän, mutta tällä hetkellä sielläkin ollaan vaarallisen näköisesti plussan puolella, eikä hyvältä vaikuta jo sen olemassa olevan lumikerroksen suhteen.

Olenhan minä ennenkin viettänyt mustaa joulua. Muistan yhden vuoden, kun matkalla sukulaisten luo aaton viettoon katselimme, miten pellot olivat alkneet vihertää, kun pakkasesta ei ollut tietoakaan. Tuleehan se joulu ilman luntakin, mutta kyllä jokin tärkeä tunnelmantekijä siitä silloin uupuu.

Onhan tässä vielä 12. päivää aikaa. Niinpä tämän päivän joulukalenterissa huudatetaan Vivaldin talvisävellystä. Jospa se taikoisi lumisateen esiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti