maanantai 16. joulukuuta 2013

DIY-lumihiutaleita - 16. luukku

Koska maassa pysyvää lunta ei vieläkään etelässä eikä Etelä-Pohjanmaalla näy, on taas aika koventaa omia panoksia. Kyllä se sieltä tulee, tuleehan?

Teemme siis lumihiutaleemme itse. Laiha lohtu, mutta ihan hauska lohtu kuitenkin.
Tajusin itse taannoin, että minä olen tehnyt paperilumihiutaleet aiemmin helpomman kautta. Taittelemalla siis paperin kolme kertaa kahtia. Tällä tavalla saa aikaan kahdeksansakaraisia hiutaleita. Näin kuitenkin netin ihmemaailmassa jatkuvasti näyttävämpiä, 12-sakaraisia hiutaleita. Miten ne tehdään?  Siihen on yksi juju, jonka nyt näytän.


Kirjallisesti selvitettynä: Ota neliön muotoinen pala paperia. Ohut paperi, kuten silkkipaperi on helpompi taitella tarkasti ja leikata monimutkaisemmin, kun taas tavallinen paperi on jämäkämpää. 

Taita neliö vinottain kahtia kulmat vastakkain. Syntyy kolmio. Taita myös tämä kolmio kahtia. 
Taita kolmion alakulmat (eli pisimmän sivun vastakkaiset kulmat) kohti kolmion kolmatta, keskimmäistä kärkeä. Kohdista paperin reunat niin, että kulmat jäävät ylimääräiseksi, kuten kuvassa. Kuvassa tuotos on käännetty ympäri, jolloin on helpompi hahmottaa, miten paperi taitellaan.

Leikkaa ylijääneet kulmat pois, jolloin saat taas kolmion. Tämän kolmion reunoille leikataan halutut kuviot. Muista varoa, että reiät eivät leikkaa toisiaan, koska silloin lumihiutale ei pysy enää mallissaan.


Avaa paperin taitokset varovasti ja tadaah - sinulla on hieno lumitähti vaikka ikkunaan kiinnitettäväksi.

Erilaisia lumitähtimallejan löytää vaikka ihan Googlesta tai Pinterestistä hakusanalla "paper snowflake patterns". Erilaisia kuvioita oppii helposti luomaan, kun vähän tarkkailee ja matkii ensin, miten jokin hieno lumitäthi on tehty.


Toivottavasti ohjeestani saa edes jotenkin selvää. Viimeisen tatoksen selittäminen kun ei ole helpoin juttu. Varokaa vain, sillä näiden väkertämiseen tulee helposti himo, kun haluaa kokeilla erilaisia malleja. Ja se näkyy pienen paperisilpun määrässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti