maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukalenterin 2. luukku - Lehtitaivas

Pahoittelen heti ensimmäisenä sitä, että tämän päivän joulukalenterivinkkini on aika pääkaupunkiseutupainotteinen. Haluan kuitenkin tämän vinkin jakaa.

Moni ei nimittäin varmasti ole huomannutkaan, illainen lehtifanin aarreaitta on tarjolla pääkaupunkiseudun kirjaston Helmet-sivustolla. Puhun nyt Zinio-palvelusta, jossa pääsee lukemaan kymmenittäin tuoreimpia amerikkalaisia aikakauslehtiä digitaalisesti. Tietokantaan ppääsee käsiksi oman kirjastokortin tunnuksella ja luomalla tunnukset Rbdigital- ja Zinio-sivustoille. Tarkemmat ohjeet täällä.

Ja miten tämä vinkki liittyy jouluun? No tietenkin siksi, että monien jenkkilehtien joulunumerot ilmestyneet.


Jos siis suomalasiet joululehdet on jo koluttu, niin lisää luetatvaa löytyy tuolta. Itselläni on lukulistalla ainakin Country Living, Ladies' Home Journal, House & Home, Traditional Home, Family Circle, Martha Stewart Living, Good Housekeeping, Food Network ja Every Day with RAchel Ray. Nämä ovat siis tällaisia tyypillisiä akkain lehtiä, joista löytyy sisustus-, koristelu-, järjestely- ja ruokavinkkejä. Erityissuosituksena voisin mainita, että usuimmasta Ladie's Hoem Journalista löytyy mielenkiintoinen Michelle Obaman haastattelu, jossa käsitellään erityisesti joulua Valkoisessa talossa.


Silmääni muuten pisti, että tällaiset kuorrutetut piparit taitavat olla nyt hyvinkin tendikkäitä, ainakin visuaalisesti. Bongasin nimittäin ainakin kolmen lehden joulunumeron kannesta omat piparinsa. ja pipareista puheenollen, palvelusat löytyy myös 100 Best Cookies -niminen lehti, joka sisältää nimensä mukaan asiaa kekseistä. Kaikesta sitä saadaan lehti kasattua.

Muualla asuvat, älkää vaipuko epätoivoon. Huomasin nimittäin, että ainakin Tampereen kirjastossa on vastaavanlainen arkistopalvelu käytössä, tosin lehdet ovat luettavissa vain kirjaston asiakaskoneilla. Suosittelen siis tarkistamaan, olisiko oman alueen kirjastolla tarjolla jotain vastaavaa.

1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä, tällainen hieno palvelu on jäänyt minulta täysin huomioimatta. Nyt tiedän miten käytän jonkun joulukuun vapaapäivistäni:)

    VastaaPoista