torstai 19. joulukuuta 2013

19. luukku - Lumihiutalemobile

Huh, valmistelut jatkuu. Paistoin tänään tämän vuoden piparkakkuprojektini osat. Ja tietysti onnistuin yhden satsin polttamaankin. Hupsista. Piparit on siitä viheliäisiä, että loppuvaiheessa pitäisi melkein kytätä vieressä, koska paistoaste on sopiva. "Annan olla vielä hetken" johtaa aika usein katastrofiin.

Piparijuttuja lisää huomenna tai ylihuomenna.

Kuitenkin, bongasin äskettäin Pinterestistä upean lumihiutalemobilen ja koska vähän aikaa sitten opastin paperilumihiutaleiden teossa, olkoon tämä askarteluvinkki jatkumona tämän päivän kalenteriluukussa.


Kyseinen mobile ei taida olla ihan täysin käsin tehty, mutta samannäköisen voisi saada hyvinkin yksinkertaisesti aikaan omin pikku kätösinkin. Aikaa projekti kyllä veisi, jos kaikki lumihiutaleet väkertäisi yksitellen itse, mutta senhän voisi tehdä ihan omana ohjelmanumeronaan vaikka lasten kanssa.

Yksinkertaisimmillaan siis tuon tyyppisen mobilen saisi aikaan ripustamalla paperisia hiutaleita langalla rautalangasta taivutettuun kehikkoon. Yhteen lankaanhan voi laittaa myös useamman hiutaleen, jos langan pujottaisi ompelemalla hiutaleiden läpi niin, että ylempi pysyy paikoillaan ylempänä.

Varmasti tämä onnistuisi myös ihan tavallisista paperhiutaleista, mutta kestävämmän koristeesta saisi, jos hiutaleet saisi kovetettua jollakin. Silloin ne olisivat myös vähän raskaampia jolloin en liikkuisivat ilmavirrassa eri tavalla. Mutta miten paperia tärkätään?  Askarteluliikkeistä saa kyllä eräänlaisia tärkkäyslakkoja, mutta olisiko kellään ideaa siitä, voisiko saman efektin saada kotitekoisesti? pystyisikö tavallista paperia tärkkäämään sokeri- tai liimatärkillä?

Jos mobilen ilme viehättää, mutta työläys hirvittää, niin saman tyyppisen koristeen voi saada myös yksinkertaisemmalla hiutalemallilla. Tässä Spoonfulin mobilessa hyvinkin simppelit hiutaleet on leikattu jäykästä paperista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti