keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Uutta joulumusiikkia - Idina Menzel

Huomasin juuri, että amerikkalaislaulaja Idina Menzel on juuri julkaissut joululevynä Holiday Wishes. Kyseessä on siis sama laulaja, joka on alunperin esittänyt Frozen-elokuvan Let it go -kappaleen, jonka monet valmasti tunnistavat.

Let it go ei tält levyltä löydy (ehkä ihan hyväkin niin), vaan levy sisältää hyvin perinteisiä englanninkielisiä joulunajan lauluja. Muutama kappale on minulle tuntemattomia, ehkä ihan Idinalle tehtyjä. Yksi Disney-viittauskin on tosin mukana, ihana When you wish upon a star.

Levylle on päässyt myös vierailemaan itse Michael Bublé, tietenkin Baby, it's cold outside -duettoon, jota amerikkalaiset tuntuvat erityisesti rakastavan. Itseäni tuossa kappaleessa huvittaa aina se, että kun mieslaulaja niin kauhistelee, miten ulkona on kylmä saadakseen naisen jäämään, niin suomalaisnainen todennäköisesti katsoisi miestä kuin tyhmää ja vetäisi reteästi palttoon niskaansa.

Kaikinpuolin kelpo joululevy, tosi Idina Menzelin teknistä taituruutta pönkätään välillä hiukan liikaakin esiin, mikä kuuluu etenkin övereinä venytyksinä ja kiekaisuna. Jos Have yourelf a merry little Christmas on saatu venytettyä lähes kuusiminuuttiseksi, siinä kuuntelija ehtii jo muutaman kerran miettiä, eikö tämän laulun olisi pitänyt jo päättyä.

Koko levy on siis kuunneltavissa Spotifyn kautta.  Idina Menzel – Holiday Wishes


1 kommentti:

  1. Ihanaa, että joulublogisi on jälleen aktiivinen :)! Olen yrittänyt vielä pidättäytyä joulumusiikin kuuntelusta, mutta tästähän se nyt taas lähti käyntiin. Oikein ihanaa joulunodotusta!

    VastaaPoista