perjantai 6. marraskuuta 2015

Levyarviossa: Diandra - Kerran joulukuun aikaan

Ollaan päästy jo siihen pisteeseen vuotta, että artisteilta alkaa tippua uusia joululevyjä. Tänään on esimerkiksi julkaistu Diandran levy nimeltä Kerran joulukuun aikaan. (tosin jotkut kaupat ovat ilmeisesti ottaneet myynnissä varaslähdön) 1. Kerran joulukuun aikaan
2. Lintu
3. Oi jouluyö
4. Varpunen jouluaamuna
5. Joulun rauhaa
6. Taivas sylissäni
7. Vaikkei enkeleitä ollakaan
8. Orpojen joulu
9. Joulutaivas tähtineen
10. Ave Maria

Jo levyn nimi sai minut innostumaan. Voisiko kyseessä tosiaan olla Anastasia-animaatiosta tuttu samanniminen kappale? Tuo laulu ja kohtaus kun on yksi vaikuttavimmista ja säväyttävimistä., mitä olen piirretyssä elokuvassa nähnyt ja kuullut.

Ja olihan se. Diandra myös laulaa sen värisyttävän hienosti, mutta ikävä kyllä en voi laulua tähän linkata, alempaa se löytyy kyllä Spotifysta. Tässä kuitenkin animaatioversio, niin tiedätte, mistä puhun.


Ylipäätään Diandran joululevy oli mukava kokonaisuus. Löytyi sopivasti vanhaa ja uutta, ainoa kappale, joka ei millän lailla tarttunut, oli tuo Vaikkei enkeleitä ollakaan. Myöskään Taivas sylissäni ei kuulu suosikkeihini, vaikka se muuten kovin suosittu tuntuu olevan. Lintu oli myöskin mielestäni erikoinen valinta joululevylle, mutta pidän kappaleesta muuten kovasti ja sen tunnelma istui hyvin mukaan, joten se ei levyn kokonaisuutta häirinnyt.

Suosikkihetkiäni olivat ehdottomasti Kerran joulukuun aikaan (voi kun kappale olisi pidempi!), koskettava Orpojen joulu ja Ave Maria. Diandran ääni on aina ollut upea ja on ilo huomata, että vaikka hän on yhä nuori, niin ääni tuntuu ottavan yhä enemmän värä ja voimaa. Pidän Diandran äessä siitä, miten se on samalla kirkas, mutta paikoittain hiukan utuisempi ja tummempi.

Levy on kaunis kokonaisuus, mutta kovin lyhyt, kaikkiaan vain 37 minuuttinen. Pari lisäkappalettakin olisi vallan maiiosti mahtunut mukaan.


1 kommentti: