tiistai 24. marraskuuta 2015

Pari DIY koristeideaa

Kun joku aika sitten vierailin sukulaisten luona, kävelin suoraan tuvan pöydällä olevan asetelman ääreen. Tämä viinilassi-idea on varmasti jo monelle tutuksi käynyt, mutta tässä olisi uutta ajatusta lasien alle laitettavaksi joulupallojen ja kukkien lisäksi. Tällaisena asetelma on ihanan talvinen, mutta pienellä lisällä siitä saisi myös jouluisen. Miten olisi vaikka pienet porot lumsiessa maailmassa?  Lasipurkkien ja laatikoiden sisälle tehtävät asetelmat ovat muutenkin kovassa suosiossa, tässä olisi yksi lähestymistapa.


Bongasin myös netistä ohjeen suolalla huurrutettuihin kynttilälyhtyihin. Tällainen kokeilustani tuli. Kynttilä loistaa kauniisti yllättävän aidon näköisen huurteen läpi.


Suolahuurrutus tapahtuu siis niin, että lasisen astian pohjalle laitetaan  kerros suolaa. Karkea merisuola toimii tässä ehkä parhaiten. Suolaa voi laittaa esim. sentin kerroksen. (Tarvittaessa sitä voi sitten lisätä tai lopuksi karistaa ylimääräiset pois.) Lisäksi astiaan laitetaan vettää niin, että suolakerros juuri ja juuri peittyy.
Suola lähtee vähitellen nousemaan ylös lasia pitkin. Prosessia voi nopeuttaa polttamalla astiassa kynttilää tai asettamalla sen jonnekin lämpimään. Vettä lisätään sitä mukaa, kun suola kuivuu.
Tuon oman isohkon purkkini huurruttamiseen meni noin kolme päivää, kun astia sai välissä olla omissa oloissaan ja iltaisin siinä poltettiin kynttilää.2 kommenttia: