torstai 19. marraskuuta 2015

Salaisen jouluystävän toinen paketti ja joulutähti päivänvalosssa

Olin iloisesti yllättynyt, kun eilen postiluukustani kolahti pakettikortti. Olin harmitellut sitä, että en ehtinyt lähettää SJY-pakettiani ennen postilakkoa ja ajattelin myös oman pakettini samasta syystä viivästyvän. Mutta kas, salaystäväni oli ovelampi.

Paketista paljastui kauniskuvioinen, kotimainen kynttilä (ja näitähän kuluu!), kaksi koristeltua tulitikkuaskia, kauniita talvisia lautasliinoja, piparkakkumuotti, pieniä kakkupapereita, mahdottoman sievä joulukoriste sekä pieniä kakkupapereita, jotka tosin taitavat tulla minulla askartelukäyttöön.


Nyt vain ongelmana on se, että mistä noita tähtikoristeita saa. Olisivat nimittäin hyvinkin mieluisia omaan kuuseeni - siis sitten joskus tulevaisuudessa, kun oman ison kuusen saan.

---

Lupailin muuten taannoin kouluni kasvihuoneen joulutähtikuvien yhteydessä, että yritän laittaa parempia kuvia Burgundy-jouluthden väristä. Paino sanalla yritän, sillä päivänvalossakin kamera yrittää tehdä kasvin viininpunasta liian punaisen. Mahdottoman vaikea kuvattava! Alemmassa kuvassa värit toistuvat ehkä hieman paremmin.


Nämä tosiaan ovat vielä keskeneräisiä, suojuslehdet ovat vielä värittymässä ja osa varmaan bongasikin, että kasvi ei vielä kuki. Pienet nuput näkyvät jo suojuslehtien keskellä. Toivottavasti tämä yksilö kestäisi jouluun asti, vaikka ajoissa ollaankin.

4 kommenttia:

 1. Suloinen paketti! Onnistuin jo saamaan pienen joulutähteni huonoon kuntoon. En vain osaa hoitaa tai ehkä yritin hoitaa liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtoiko se saada kylmää jossain välissä? Toinen yleinen syy joulutähden kanssa on liikakastelu. Mullan ei siis saisi olla selvästi märkää, vaan sen tulisi olla vain hieman kostea. Onko se siis mennyt huonoon kuntoon hyvin äkkiä vai hitaammin? Jälkimmäinen ja lehtein kellastuminen voisi tarkoittaa liikaa märkyyttä.

   Poista
  2. Liikaa märkyyttä siis varmaan. Oli se ehkä viikon verran hyvä. Sitten lehdet kellastuivat ja tipahtelivat pois. Pitääpä seuraavalla kerralla kastella hillitymmin. Ehkä ne myös pitäisivät lämpimämmästä huoneilmasta. Meillä pidetään sellaiset villasukkalämmöt :)

   Poista
  3. Paljon mahdollista, joulutähdehän kasvaa lämpimissä maissa luonnostaan. Kastelusta vielä sen verran, että mieluummiin vähän kuivempi kuin kosteampi, pintämulta saa välillä vähän kuivahtaakin, eli joka päivä ei kastelua yleensä tarvita. Seisova vettä ei myöskään siedä.

   Poista