Imelletty perunalaatikko
2 kg jauhoisia perunoita4-5 rkl vehnäjauhoja
75 g voita
8 dl maitoa
2 tl suolaa
Keitä perunat kuorineen. Kuori perunat kuumana ja soseuta huolellisesti haudutuspadassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Voit aluksi lisätä puolet jauhoista ja muutaman tunnin päästä loput. Imellä 6-8 tuntia haudutuspadassa asetuksella warm.
Sekoita perunasoseen joukkoon sulatettu voi, maito ja suola. Kaada uunivuokiin, mutta jätä muutama sentti kuohumisvaraa. Laita pinnalle paari voinokaretta ja paista 150-175 asteessa noin 2 tuntia. Itse pakastin latikkoni ennen paistamattomina.
Ei ihan ruokablogitason kuva, mutta antakaa anteeksi. |
Sellaisen havainnon tein, että oma haudutuspatani warm-asetus oli ilmeisesti vähän liian kuuma tähän, koska lämpö meinasi koko ajan nousta liiankin ylös. Jos tätä siis kokeilee, niin kannattaa käyttää digitaalista lämpömittaria ja valvoa, että soseen lämpötila pysyy 62-75 asteen rajoissa. Tämä on siis kemiallisesti sopiva imeltymislämpötila.
Mukavasti peruna kuitenkin imeltyi. Tosin itse olen tottunut siihen siirapin makuun, joten lisäsin mukaan pari ruokalusikallista siirappia. Paistoimme itsenäisyyspäivänä koelaatikon ja maku oli herkullinen ja laatikon pinnalle tuli paistaessa upea kuori.
---
Pahoittelen eilispäivän joulukalenterin puuttumista, mutta tietokoneeni sanoi itsensä irti ja joudun nyt jonkin aikaa tekemään postaukset älypuhelimella. Tästä syystä myös kuvat voivat olla vähän erinäköisiä.
Touko pääsi eilen mukaani Helsinkiin ja innostui jälleen maisemista. Tuossa se istui kuvaamassa auringon eri asentoja. Eikä ainakaan omien sanojensa mukaan kytännyt naapureita ollenkaan... Mukana myös Toukon ottama kuva.
Tänään puolestaan kaivelin esille joulukoristeitani tehdäkseni vähän katsausta siihen, mitä kaikkea minulla onkan kuustani varten. Ostin nimittäin pienen tekokuusen, jonka koristeluja aloitinkin jo vähän. Ja mulana hääräsi auttamassa (tai "auttamassa") myös yksi pieni tonttu.
Kuusesta esittelyjä myöhemmin. Se kaipaa vielä viimeistä silausta.
Mä tykkään imelletystä perunalaatikosta. Onneksi mulla on ystävä joka tekee ne minulle.
VastaaPoista