sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Säihkyvää Stockmannin joulua ja Toukon päivät 8. ja 9.

Vihdoinkin! Sain valittua ja käsiteltyä Tampereen reissun kuvat useamman viikon jälkeen. Mutta onhan tässä vielää pari viikkoa aikaa jouluun, vielä ehtii.

Tampereen Stockmann oli tänä vuonna hieman skarpannut. Viime vuonna joulukoristeosasto oli hyvin pieni ja sse sijaitsi phjakerroksessa aivan ulko-ovien vieressä nurkassa. Tänä vuonna joulu oli saanut lisää tilaa ja kalusteita toisesta kerroksesta vaateosastojen vierestä. Ei tunnelmallisin paikka, mutta menettelee.


Koristeet olivat kauniisti esillä, tosin hieman moitin sitä, että esimerkiksi lasipalloja oli lattiatasolla kulhoissa ja paperikoreissa. Lisäksi tuntui, että pallokulhot olvat hieman liian täynnä. Tuli hieman "sarvikuono posliinikaupassa" -tunnelma.

Yleisilmeeltän Stockmann oli tänäkin vuonna kovin pastellinen. Itse hämmästelin sitä, että tämän joulun selkeä trendiväri tumma vihreä loisti poissaolollaan. Sen sijaan näkyi paljon esimerkiksi aprikoosin sävyjä.
Paljon näkyi myös urrettuja sinisen sävyjä. Vai vihreän? Vähän näkemksestä riippuen nämä olivat vihreäänt aittavia sinisiä tai sinertäviä vihreitä.
Alla olevat pallot olivat yksiä suosikkejani. Tuo siniharmaa pallo oli luonnossa uskomattoman kaunis, mutta voivoi, kun ei minun joulukoristeisani ole mitään, mihin tuo väri olisi yhdistynyt.


Alla olevissa palloissa oli kaunis hiekkamainen pinta. Tyylikkäitä!


Kiillon ja kimalluksen määrä oli odotetusti valtava. Tässä poimintoja.Nuo yllä olevat Weisten kristallisdämet kiehtoisivat. Ne heijastivat valoa todella voimakkaasti ja näyttäisivät varmasti upeilta kuusessa.

Vaaleanpunaisen sävyjä näkyi myös paljon ja muutenkin pikkuprinsessoille sopivia koristeita. Hiiret olivat hurmaavia.
Hiirikuningas ja -kuningatar olivat luonnosa vielä hienommat. Valokuvaan ei oikein saa vangitua niiden yksityiskohtia ja kimallusta.

Tässä ehkä vähän isommille prinsessoille


Glamourhenkistä punakultaa löytyy aina.Ja peruspunaista.


Srockalla on yleensä myös paljon näitä läpinäkyviä palloja, joissa koristeet ovat sisällä. Tähän ensimmäiseen sai myös valot.


Tällaisen taas voisi periaatteessa askarrella halvalla itsekin. Liimaa palloon ja paljettitähdet perään.


Tässä taas nähdään näiden läpinäkyvien ongelma. Kaikki materiaalit eivät toimi, kun ne jäävät vain epämääräiseksi kasaksi pohjalle lojumaan.  Miksi?Sitten vähän värejä. Ajoneuvoja ja muita härveleitä oli jos jonkinlaista.


En ihan jaa ihastusta joulurobotteihin, mutta tässä lumipallopäissessä kaverissa oli jotain symppistä.


Näitä tonttulakkipäisiä eläimiä on ollut ennenkin, mutta nuo autot olivat ihania. Löytyi valkoisenakin. Seuralainen osti yhden isänpäivälahjaksi.


Ja flamingotrendiltä emme välty joulunakaan.


Odotetusti myös eläin- ja luontoteemaa näkyi paljon. Enkä valita, nämä ovat yleensä omia suosikkejani.

Yllä olevat porot stävineen ihastutti, mutta en hinnan vuoksi malttanut ostaa. Mutta kas, löysin tuon makaavan huomattavasti halvemmalla Tuurin kyläkaupasta. Kovat on katteet Stockmannilla, kun hintaeroa oli lähemmäs kymppiä kuin vitosta.

Nämä alpakat ja siilit olivat myös hurmaavia!  Mutta joulualpakka?  Hmm...

Tähän peurapalloon tuli myös valot, kuten kuvassa heikosti näkyy.


Yksi tämän vuoden suurista trendeistä tuntui joulussakin olevan yksisarviset. En edes jaksanut keskittyä kaikki yksisarvisyksityiskohtia kuvaamaan. Pidän yksisarvisista, mutta jouluuni ne eivät kyllä kuulu.

(Täytyy myös sanoa, että nuo ylemmät yksisarviset olivat yllättävän halvan näköisiä ja oloisia Stockmannille)


Sitten hauskimpaan osaan, eli inhokit ja suosikit!  Mitään hyperkamalaa ja outoa inhokkia ei kyllä tänä vuonna löytynyt, mutta tässä muutama kulmakarvojen kohottelu.

Pandoja? Astronautteja?!


Laukkuaiheet on sinänsä jo vanha juttu, mutta tässä oli harvinaisen ruma yksilö.


Tästä ehkä kamaamon tai ompelimon joulukuuseen...


Tonttuukko- ja muoriaiheita vastaan minulla ei sinänsä ole mitään, mutta tämä pariskunta aiheutti sieluttoman mustine silmineen enemmän kauhunväristyksiä. Kunniamaininta myös tuolle luulle.


Tämä valokoriste oli itseasiassa Ikean, eikä Stockmannin, mutta minun on PAKKO laittaa se mukaan. Kuin kauhuelokuvasta!


Mutta ne suosikkini loppuun rauhoitukseksi. Tämä poro oli IHANA, tuo pinta oli luonnossa todella kaunis. Otsaa en raaskinut.


Joku keijukaisissa viehättää, mutta näiden värit eivät minulle sopineet.


Tässä suosikkipalloni.


Ja tässä vielä omat ostokseni. Hankin pieniä lasikoristeita (ja haksahdin osittain vaaleanpunaiseen, mitä tapahtuu?) ja muutamia lintuja lisää kuuseeni. Noita ihania pieniä lintuja lötyi eri väreissä, eikä hintakaan ollut paha. Oli kova valinannvaikeus, mitkä otan.


***

Toukon eiliseltä unohtunut luukku ja tämän päivän puuhat tässä.

Eilen kävimme yhdessä vähän jouluvalokävelyllä. Tässä oli Toukon suosikkitalo, eikä kuvassa ole edes koko loisto.


Tänään sitten... Noh, kerrrottakoon, että Touko intti sen olevan sisäsiisti.

1 kommentti:

  1. Ihana katsaus koristeisiin! Onneksi Toukolla pysyy harja kädessä, niin siistiä tulee! 😏

    VastaaPoista