maanantai 3. joulukuuta 2012

Valoa pimeyteen ja 3. luukku

Kuten näköjään moni muu, myös minulla on tapana viritellä jouluvalot ikkunaan viimeistään ensimmäisenä adventtina. Itsehän olen sitä mieltä, että aiemminkin voi, varisnkin, kun sana "joluvalot" on käynyt läpi sellaisen fuusion, että monet valot ovat nykyään puutarha-, sisustus- tai somistevaloja. Kaamosvaloistakin puhutaan. Itse miellän valot jouluvaloiksi oikeastaan vain silloin, kun ne ovat kynttelikköjä tai muuten teemaltaan jouluisia. Niinkin pimeässä paikassa kuin Suomi ihmiset saisivatkin minusta käyttää enemmän ja pidemmän aikaa valoilla somistamista hyödykseen. Miksi siinä pimeydessä pitäisi ehdoin tahdoin kärvistellä vain sillä perusteella, ettei ole vielä joulu?

Itselläni oli nyt valinnan vaikeus, kun vaihtoehtoina oli ripustaa ikkunaan joko paperithti tai viime vuonna hankittu huurteisen näköinen tähti. Päädyin jälkimmäiseen.


Joulukalneterissa minun on ihan pakko palata jälleen Pähkinänsärkijä-balettiin, koska satuin lauantaina kampin kauppakeskuksen joulunavauksessa näkemään balettiryhmän esittämässä lumihutaleiden valssia, joka on nyt aikuisiällä yksi suosikkiosuuksistani ja -musiikeistani koko teoksesta.


Niinpä haluan jakaa tuon lumihiutaleiden valssin ihan esitysmuodossa. Jospa tämäkin houkuttelisi lisää lunta vielä lumettomimmille alueille.

 

Ja jotta voisin jatkossa vastustaa kiusauksen kiusata teitä pähkinänsärkijällä, niin laitetaan nyt vielä ekstrana mukaan KOKO baletin filmatisointi Britannian kuninkaallisesta baletista, mink juuri löysin. Suosittelen lämpimästi kaikkia vähääkään kiinnostuneita kuitenkin menemään katsmaan baletin joskus ihan livenä, sillä se on kokemuksena aivan erilainen kuin ruudulta. Tänä vuonan Suomen kansallisbaletti tosin ei Pähkinänsärkijää esitä, vaan joulunajan teoksena esitetään Lumikuningatarta.Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti