lauantai 1. joulukuuta 2012

Se on joulukuu ja 1. luukku aukeaa!

Oivoi, aivan vatsanpohjassa läikähti mukavasti, kun herätessä ajatteli nyt olevan joulukuu. Juhlistan kiihkeimmän joulunodotuksen alkamista nauttimalla aamupalaa kynttiänvalossa ja joululaulujen soidessa. Vinkkinä joulumusiikin ja varsinkin netin vasta huomenna aukeavan Jouluradion ystäville: Radio Novan jouluradio on jo toiminnassa. Klikatkaa vain sieltä etusivun oikean yläkulman bannerista "jouluradio".

Sitten asiaan. Minäkin päätin pitää täällä pienimuotoista joulukalenteria ja julkaisenkin nyt joka pivä jonkin pienen videon, joka aiheeltaan ainakin hipaisee joulua.

Ensimmäisenä päivänä haluan soittaa musiikkia rakastamastani Pähkinänsräkijä-baletista, joka on siis upean Pjotr  Tšaikovskin taidonnäyte.
Videossa nähdään myös animaatiota Disneyn Fantasia-animaatiosta. Tämä keijujen osa Kukkaisvalssin tahdissa oli jo pienenä suosikkini. Äitini rakastai erityisesti kohtaa, missä talven keijut jäädyttävät veden pintaa luistellen. Tänne Etelä-Suomeenhan humpsahti eilen aikamoinen kasa lunta ja tänään tulee lähes toinen mokoma. Toivonkin siis talvikeijujen vierailua myös sinne vielä lumettomille seuduille.7 kommenttia:

 1. Toivottavasti ne talvikeijut eksyisivät tänne Pohjanmaallekkin, koska täällä ei ole vielä satanut lunta. :/ Mutta joulumielellä täällä kuitenkin jo ollaan, onhan jo joulukuu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kiitos Novan jouluradion vinkistä. :)

   Poista
  2. Sitähän minäkin toivon, kun sen tärkeimmän joulunajan Etelä-Pohjanmaalla vietän. Mutta eiköhän sinne kohta lumipeite saada, kun kylmäkin jo on. Ainakin on lupailtu, että koko maassa olisi valkea joulua.

   (muistan vielä äärettömän hyvin sen takavuosien joulun, kun ajeltiin sukulaisten luo aattoa viettämään ja pellot olivat alkaneet puskea vihreää orasta...)

   Poista
  3. Ihanaa!! Koko illan on satanut lunta hiljalleen ja edelleenkin sataa. Kiva, että ne talvikeijut löysivät tiensä tännekkin. :)

   Poista
 2. Ihana Pähkinänsärkijä! Kiitos, että jaoit sen :)

  Tunnelmallista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella ihana, kannattaa ehdottomasti mennä joskus katsomaan kunnon esitys, jos mahdollista.

   Poista
 3. Hieno idea joulukalenteriksi ! Tätä tulen seuraamaan mielenkiinnolla.. tuo Pähkinänsärkijäkin on tosi ihana : )
  Ja kiitos jouluradio vinkistä, en ollut sitä huomannut lainkaan.

  VastaaPoista